Mavi Vatan'ın yeni aktörü Kama Yunan basınının gündeminde: Elon Musk detayı dikkat çekti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mavi Vatan'ın yeni aktörü Kama Yunan basınının gündeminde: Elon Musk detayı dikkat çekti

DÜNYA Haberleri

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen ve Mavi Vatan'ın yeni aktörü olarak gösterilen 'Kama' Yunan basınının gündeminde. Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden biri Kama'nın özelliklerine değinirken, askeri araçla ilişkili olarak milyarder iş insanı Elon Musk ile ilgili bir detaya da yer verdi.

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği askeri ürünlere her gün yenileri ekleniyor. İstanbul'da düzenlenen 16. Savunma Sanayii Fuarı'nda da (IDEF 2023) yeni ürünler tanıtılıyor. ULAQ insansız deniz aracı ailesinin yeni üyesi olan Kama da bu fuarda vitrine çıktı. TRT Haber, Kama'yı "Mavi Vatan'ın yeni aktörü" olarak gösterirken, Kama'nın özellikleri Yunan basınının gündeminde yer aldı. 

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Ethnos'un Türkiye muhabiri, 'Türkiye: Ege'nin Yeni Amfibi İnsansız Aracı - Dünyanın Her Yerinde Çalışıyor' başlıklı haberle Kama'nın özelliklerine geniş yer ayırdı. Ethnos, "Türkiye'nin devlet kanalı TRT'de yer alan bir haberde, iddia edildiği üzere Türk savunma sanayisinin Ege'deki dengeleri bile değiştirebilecek yeni bir amfibi aracı gösteriliyor." ifadesini kullandı. 

Mavi Vatan'ın yeni aktörü Kama Yunan basınının gündeminde: Elon Musk detayı dikkat çekti

Ethnos'un haberi 

MAVİ VATAN'IN 'KAMA'SI YUNANİSTAN'IN RADARINDA

Haberde, Kama'nın keşif, gözetleme ve devriye görevleri yapabildiği belirtildi. İşte Ethnos'un haberinden kesitler... 

"Kama, keşif / gözetleme ve devriye görevleri yapabiliyor. Ancak, tek fark bu değil. Çok önemli bir detay daha var. Kama, düşmana ciddi hasar verebilen asimetrik unsur olarak kullanılabilir. Kama'yı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği bu."

"Kama çok gelişmiş bir kontrol ve iletişim sistemine sahiptir. Anteni bir Starlink uydu bağlantısı sağlar, böylece Starlink'e sahip tüm ülkeler 'potansiyel müşteri' olabilir."

Bu noktada, milyarder iş insanı Elon Musk'ın SpaceX isimli uzay şirketinin geliştirdiği Starlink uydu interneti ağı projesini hatırlatalım. Starlink ağı binlerce küçük uydudan oluşur ve uydu interneti hizmeti sunar. 

"Bir şeyler ters giderse ve bağlantı kesilirse" diye devam eden haberde, bağlantının kesilmesi durumunda bile Kama'nın otonom olarak kendi kararlarını verebildiği, iletişim kesilse bile hedefini ya da kendi kendini yok edebileceği bilgisi verildi.

HABERDE TCG ANADOLU İLE KULLANILABİLECEĞİNE VURGU YAPILDI

Yunanca yayın yapan gazete, söz konusu haberin devamında ise şu bilgileri verdi:

"Kama, Anadolu uçak gemisi (TCG Anadolu) başta olmak üzere diğer platformlarda ve tüm su üstü gemilerinde de kullanılabiliyor. Kara kuvvetleri tarafından da kullanılabilir. Kama yüksek seviyeli bir platformdur ve bu nedenle düşmana zarar verme veya caydırma potansiyeli çok yüksektir."

"Türkiye, bu yıl sonuna kadar ilk prototipi üretmeyi ve navigasyon testleri yapmayı hedefliyor."

(Derleyen: Hilal Bardakcı / Türkiye Gazetesi) 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...