Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Nijerya 1 milyondan fazla aşıyı imha etti

Nijerya 1 milyondan fazla aşıyı imha etti

Nijerya, Covid-19'a mücadele kapsamında son kullanma tarihi geçmiş bir milyondan fazla doz AstraZeneca aşısını imha etti.

Kaydet
a- | +A

Nijerya hükümeti, Covid-19'a karşı mücadele kapsamında ülkeye yollanan son kullanma tarihi geçmiş bir milyondan fazla AstraZeneca aşısını imha etti.

Ulusal Gıda, İlaç Yönetim ve Kontrol Merkezi (NAFDAC) Direktörü Mojisola Adeyeye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11-19 Ekim'de ülkeye yollanan 2,6 milyona yakın doz AstraZeneca aşısının çoğunun son kullanma tarihinin geçtiğini belirtti.

Nijerya 1 milyondan fazla aşıyı imha etti
Başlık ResmiNijerya 1 milyondan fazla aşıyı imha etti


Adeyeye, ülkede son kullanma tarihi geçmiş 1 milyon 66 bin doz AstraZeneca aşısının imha edildiğini kaydederek "Yürütülen birkaç testin ardından aşıyı imha etme kararı verildi. Nijeryalıları zarar görmekten korumak için onları yok etmek gerekiyor." dedi.

Nijerya 1 milyondan fazla aşıyı imha etti
Başlık ResmiNijerya 1 milyondan fazla aşıyı imha etti


Nijerya Ulusal Sağlık Hizmetleri Ajansı (NPHCDA) Direktörü Faisal Shuaib, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bundan sonra hükümetin son kullanım süresi az olan aşıları kabul etmeyeceğini dile getirdi.

Nijerya 1 milyondan fazla aşıyı imha etti
Başlık ResmiNijerya 1 milyondan fazla aşıyı imha etti


Nijerya Sağlık Bakanı Osagie Ehanire, geçen hafta "geçen ay tarihi geçmiş yaklaşık bir milyon Covid-19 aşısının vatandaşlara yapıldığına" dair iddiaları yalanlamıştı.

Nijerya 1 milyondan fazla aşıyı imha etti
Başlık ResmiNijerya 1 milyondan fazla aşıyı imha etti


Dünya Sağlık Örgütü, Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC), Küresel Aşı ve Aşılama Birliği (GAVI) ve sağlık grupları ile 29 Kasım'da düzenlediği ortak açıklamada, Afrika ülkelerine bağışlanan Covid-19 aşılarının en az 10 haftalık kullanım süresine sahip bulunması gerektiğini belirtmişti.

BAKMADAN GEÇME
Bakanlıktan
HABER

Bakanlıktan 'tarihi geçmiş aşı' iddialarına cevap

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.