Norveç gazetesinde dikkat çeken analiz: Dünyanın Erdoğan'a ihtiyacı var...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Norveç gazetesinde dikkat çeken analiz: Dünyanın Erdoğan'a ihtiyacı var...

DÜNYA Haberleri

Norveç merkezli gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomatik hamlelerinin analizini yazdı. Gazete, Batılı ülkelerin Rusya başta olmak üzere çözemedikleri sorunlar için Erdoğan'dan medet umduğunu belirterek, ''Dünyanın Erdoğan'a ihtiyacı var'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ve Batı arasındaki çok yönlü diplomatik hamleleri, dünya basınında yer bulmaya devam ediyor. Erdoğan'ın dış ilişkilerdeki başarılı diplomasi girişimlerine Norveçli bir gazeteden yorum geldi. Dagbladet gazetesi, dünyanın Erdoğan'a ihtiyacı olduğunu söylendi.

Norveçli gazete haberinde, "Türkiye Cumhurbaşkanı, Ukrayna'daki savaşın ardından meydana gelen siyasi oyunun diplomatik galibi.  İstediği gibi rüzgâra bakarak pelerinini çevirebilir. Herhangi bir zamanda yelken açması için en uygun olduğu yerde yelken açabilir" ifadesini kullandı.

Haberin devamında "Herkesin isteklerinin yerine gelmesi için Erdoğan'a ihtiyacı var.O uluslararası siyasette bir döner kapı ve herkesle iletişim kurabilen tek kişi. Putin, Biden, Zelenski, Avrupa, Asya ve Afrikalı liderlerin hepsi onun kapısını çalıyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

Norveç gazetesinde dikkat çeken analiz: Dünyanın Erdoğan'a ihtiyacı var...

BATILI LİDERLER ÇÖZÜM İÇİN ERDOĞAN'I ARIYOR

Erdoğan'ın manevra kozlarından bahseden gazete, "Erdoğan'ın elinde o kadar iyi diplomatik kartlar var ki istediği gibi hareket edebilir" dedi.

Batılı liderlerin Putin'den çekindiğinden ve çözüm olarak Erdoğan'ı gördüklerini aktaran gazete, "Batılı liderler Erdoğan'ın kendilerinin çözemediği problemleri çözmesini istiyor. Temmuz ayında rafa kaldırılan Tahıl Anlaşmasına'na yeniden can vermek istiyorlar. Bunun için de Erdoğan'dan medet umuyorlar" yorumunu yaptı.

Haberin sonunda ise "Erdoğan, uluslararası siyasette oldukça belirleyici bir güç kazandı" denildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Dagbladet

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...