Ortadoğu'da kazan kaynıyor! 3 askerin ölümünün ardından ABD üslerine peş peşe saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ortadoğu'da kazan kaynıyor! 3 askerin ölümünün ardından ABD üslerine peş peşe saldırı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ortadoğu'da sular 7 Ekim'den bu yana durulmuyor. Suriye ve Irak'ta ABD askeri üsleri hedef olmaya devam ediyor. İran'a bağlı güçler tarafından dün Ürdün-Suriye sınırında 3 ABD askeri öldürülmüştü. Saldırının ardından ABD üslerine peş peşe saldırılar gerçekleşti. ABD'nin Şeddadi Üssüne yapılan saldırının ardından El Omar petrol sahasında bulunan ABD üssü de vuruldu.

Ortadoğu'da hemen hemen her gün ABD üslerine yapan saldırılara yenileri eklenmeye devam ediyor. 7 Ekim'de İsrail ile Hamas arasında başlayan çatışmalarla Ortadoğu'da savaşın fitili yeniden ateşlendi. İran'a bağlı güçler, Suriye, Irak ve Kızıldeniz'de ABD'ye ait merkezleri hedef almayı sürdürüyor.

Ürdün-Suriye sınır hattında dün İran'a bağlı güçler tarafından yapılan drone saldırısında 3 ABD askeri ölmüş, 30 asker ise yaralanmıştı. Saldırının ardından ABD üslerine peş peşe saldırılar geçrekleşti. ABD'nin Şeddadi Üssüne yapılan saldırının ardından El Omar petrol sahasında bulunan ABD üssü de vuruldu.

ABD ÜSSÜNE PEŞ PEŞE SALDIRI

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Haseke'nin güneyinde ABD güçlerinin konuşlandığı Şeddadi Üssü yakınına roket saldırısı yapıldı. Saldırıda can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Saldırıya ilişkin ABD tarafından henüz açıklama yapılmadı.

PETROL SAHASINDAKİ ABD ÜSSÜ DE VURULDU

Suriye’de El Omar petrol sahasında bulunan ABD askeri üssü füzeler ile vuruldu. Can kaybı bilgisi ve saldırıyı kimin gerçekleştirdiği ise henüz açıklanmadı.

NE OLMUŞTU?

Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamaya göre Biden, "Dün gece, Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askeri öldürüldü, çok sayıda da yaralı var." ifadesini kullanmıştı.

Biden, saldırıyla ilgili bilgileri hala toplamaya devam ettiklerini belirterek, "Bunun Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplarca gerçekleştirildiğini biliyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

ABD'nin seçeceği zaman ve şekilde saldırının sorumlularından hesap sorulacağını kaydeden Biden, bu savaşta mücadeleye devam edeceklerini vurgulamıştı.

ABD Merkez Komutanlığından (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada da Ürdün'ün kuzeydoğusunda tek yönlü gerçekleştirilen İHA saldırısı sonucu 3 ABD askerinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Ürdün hükümeti ise ABD kuvvetlerine yönelik saldırının ülke topraklarında değil Suriye sınırındaki Tenef Üssü'nde gerçekleştiğini duyurmuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kalıpçı29 Ocak 2024 18:35

Bunlar hep oyun içinde oyun. Terörist İsrail'in, Gazze' de yaptıklarını unutturmak için, gündem değiştirmeye yönelik oyunlar. ABD den asla dost olmaz. İNCİRLİK ÜSSÜ EN KISA ZAMANDA KAPATILSIN. ABD İLE İLİŞKİLER ASKIYA ALINSIN. F35 ORTAKLIK KONUSUNDA KIVIRMALARINI UNUTMAYALIM. DÜNYANİN EN BÜYÜK TERÖRİSTLERİ; İSRAİL, ABD, İNGİLTERE VE FRANSA' DIR.

Sonraki Haber Yükleniyor...