Ürdün'de Amerikan üssü vuruldu! 3 asker öldü, ABD misillemeye hazırlanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ürdün'de Amerikan üssü vuruldu! 3 asker öldü, ABD misillemeye hazırlanıyor

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ürdün'de ABD üssüne yapılan drone saldırısı sonucu en az 3 ABD askeri öldü, çok sayıda asker ise yaralandı. Saldırıyı ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) doğruladı! ABD Başkanı Joe Biden saldırıyı İran'ın yaptığını ve uygun zamanda hesabının sorulacağını söyledi. İran, saldırıyı üstlenirken, Ürdün'den ilk açıklama geldi.

Ortadoğu'da kazan kaynıyor... Suriye ve Irak'ta hemen hemen her gün ABD üslerine yapan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Ürdün'ün Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan ABD karakoluna drone saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 3 ABD askeri ölürken, çok sayıda asker ise yaralandı.

ABD ÜSSÜNE SALDIRIDA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün’ün Suriye sınırında bir ABD karakoluna yapılan saldırıyı teyit etti. CENTCOM, 3 ABD askerinin öldürüldüğünü en az 25 askerin yaralandığını bildirmişti.

Yeni gelen bilgilere göre yaralı Amerikan askeri sayısı 30'a ulaştı. Elde edilen bilgilere göre ölü sayısının da artması bekleniyor.

Ürdün'de Amerikan üssü vuruldu! 3 asker öldü, ABD misillemeye hazırlanıyor

İSRAİL'İN GAZZE KATLİAMI SIRASINDA İLK ÖLÜM

CENTCOM'dan yapılan açıklamada İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'de başlattığı katliam sırasında ilk kez düşman ateşi sonucu ilk kez ABD askerlerinin hayatlarını kaybettiği vurgulanması dikkat çekti.

BIDEN: İRAN'I İŞARET ETTİ

ABD Başkanı Joe Biden'dan da saldırıya ilişkin açıklama geldi. Biden, saldırının İran destekli gruplar tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Biden, İran'ın saldırısının hesabının sorulacağını belirtti.

Biden şu ifadeleri kullandı:

"Dün gece Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize insansız hava aracıyla yapılan saldırıda 3 ABD askeri öldürüldü ve çok sayıda kişi de yaralandı.

Ürdün'de Amerikan üssü vuruldu! 3 asker öldü, ABD misillemeye hazırlanıyor

"HESAP SORACAĞIZ"

Bu saldırıyla ilgili gerçekleri hala topluyor olsak da, bunun Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz.

Hiç şüpheniz olmasın tüm sorumlulardan bizim seçtiğimiz bir zamanda ve şekilde hesap soracağız."

İRAN SALDIRIYI ÜSTLENDİ

İran destekli Irak İslami Direniş Hareketi, 3 ABD askerinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu saldırıyı üstlendi. Açıklamada, "Irak ve bölgedeki Amerikan işgal güçlerine direnme ve Gazze'de halkımıza karşı Siyonist oluşumu
cezalandırma planının devamı olarak, Irak'taki İslami direniş mücahitleri 28 Ocak Pazar günü şafak vaktinde dronlar aracılığıyla saldırdı." denildi.

Ürdün'de Amerikan üssü vuruldu! 3 asker öldü, ABD misillemeye hazırlanıyor

PENTAGON: KENDİ SEÇTİĞİMİZ YERDE KARŞILIK VERECEĞİZ

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamaya göre ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ürdün-Suriye sınırında bulunan üsteki askerlerine insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıya ilişkin, "ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz." ifadesini kullandı.

Ürdün'de Amerikan üssü vuruldu! 3 asker öldü, ABD misillemeye hazırlanıyor

ABD ÜSSÜ ÜRDÜN'DE DEĞİL SURİYE'DE

Ürdün'den saldırı sonrasında ilk açıklama geldi. Ürdün hükümeti sözcüsü, ABD üssünün Ürdün'de değil Suriye'de bulunduğunu vurguladı. Sözcü, "ABD kuvvetlerine saldırı Ürdün içinde gerçekleşmedi, Suriye'deki Al-Tanf ABD askeri üssünü hedef aldı" dedi.

ABD ÜSSÜ SALDIRIYI NEDEN ENGELLEYEMEDİ?

Yapılan drone saldırısının ABD üssünde bulunan hava savunma sistemlerinin neden engelleyemediği merak konusu oldu. Pentagon yetkilisi konuyla ilgili araştırmanın yapıldığını duyurdu. Washington Post'un aktardığına göre Pentogon yetkilisi şunları söyledi:

"Tower 22" üssündeki hava savunmasının saldırıyı engelleyememesinin nedenini belirlemeye çalışıyoruz.” 

ABD'Lİ SENATÖRDEN İRAN'A SALDIRI ÇAĞRISI!

Suriye'de ABD üssüne yapılan saldırıda Amerikan askerlerinin ölmesinin ardından ABD'de Başkan Joe Biden'a eleştiriler çığ gibi büyüdü. Üst düzey ABD yetkilileri, Ürdün’de ABD birliğine yönelik gerçekleşen saldırının ardından İran'ın doğrudan vurulması çağrısında bulundu.

ABD Senato üyesi Roger Wicker, “Doğrudan İran’daki hedefleri ve İran’ın liderlerini vurmalıyız.” dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...