Papa: BM, Rusya-Ukrayna savaşı için etkili çözümler bulmalı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Papa: BM, Rusya-Ukrayna savaşı için etkili çözümler bulmalı

DÜNYA Haberleri

Papa Franciscus, Rusya-Ukrayna savaşının, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin çatışmalara etkili çözümler bulması gerekliliğini ortaya koyduğunu belirtti.

Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Rusya-Ukrayna savaşı hakkındaki fikirlerini aktardı. Küresel çapta barış ve güvenlikten konuştuklarında burada ilk düşünmeleri gereken kurumunBM Güvenlik Konseyinin olduğunu söyledi. 

Papa, "Ukrayna savaşı bir kere daha belirgin biçimde, mevcut çok taraflı yapının çatışmalara daha atik ve etkili çözümler bulmasının gerekli olduğunu gösterdi" dedi. Franciscus, savaş dönemlerinde daha fazla çok taraflılığa ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

"20. YÜZYILIN BAŞINDAKİ İKİ BÜYÜK SAVAŞ TEKRARLANMAMALI"

BM'nin, insanlığın 20. yüzyıl başında yaşadığı iki büyük savaşın dehşetini tekrar yaşamamasına yönelik bir anlaşma üzerine inşa edildiğine dikkati çeken Papa "Bugünün dünyası, artık eskisi gibi değil. Bu yüzden, bu kurumları var olan gerçekliğe, mümkün olan en geniş uzlaşmayla en verimli cevabı verecek şekilde yeniden düşünmek gerekiyor" yorumunu yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...