Kandil’den kaçış başladı: PKK, Suriye ve İran'a sığınma hesabı yapıyor

- Güncelleme:
Kandil’den kaçış başladı: PKK, Suriye ve İran'a sığınma hesabı yapıyor

Dünya Haberleri

Seçim hüsranı ve elebaşların peş peşe vurulmasıyla panikleyen PKK’da iç çatışma çıktı... İsyanları ve kopuşu önlemek için infaz timleri kuran örgüt elebaşları, Kandil’den taşınma planlarını uygulamaya başladı.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Son seçimle birlikte terör örgütü PKK içerisinde var olan çekişme kavga boyutuna evrildi. Terör örgütü üst yönetiminde (KCK) Türkiye’nin Kandil dahil örgütün Irak içerisindeki işgal alanlarına dönük kapsamlı operasyon hazırlıkları yaptığı konuşuldu ve yeni komuta merkezinin nereye taşınması gerektiği tartışıldı.

PKK elebaşları, Hakurk, Bradost, Zap, Gara, Sidekan, Haftanin, Avaşin, Metina gibi örgütün kalbi olan bölgelerde üstünlüğün Türkiye’ye geçtiğini, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Gara, Mahmur, Sincar ve Kandil dahil tüm alanları vurduğunu ve bu durumun sürdürülemez olduğunu belirtti. Toplantıda Kandil’in İran, Süleymaniye, Mahmur, Sincar ya da Suriye’ye taşınması gündeme geldi.

ÖRGÜT İÇİ ÇATLAK BÜYÜDÜ

Sincar-Şerbaşer-Sincar-Gara-Kandil aksında sıkışan terör örgütü PKK, 14 Mayıs seçimlerini bu kuşatmayı kırma fırsatı olarak gördü. Irak’ın kuzeyindeki tüm eğitim ve lojistik üslerini kaybeden eli kanlı örgüt, bu kayıplarını Mahmur ve Süleymaniye kırsalında sızdığı noktalarla gidermeye çalıştı. Türkiye’nin Süleymaniye konusunda Talabani ile yürüttüğü görüşmeler ve Irak merkezi yönetimine yapılan Mahmur baskısı örgütün bu noktalardaki hesaplarını da bozdu. Seçimde CHP-HDP cephesinde yaşanan mağlubiyet Kandil’i de sarstı. Örgüt elebaşlarından Bese Hozat, Bahoz Erdal, Nureddin Demirtaş gibi bazı isimler, Kandil’in seçim stratejisini eleştirdi ve karar alıcıların öz eleştiri yapmasını istedi. Örgüt elebaşları arasında mevcut sıkışmışlığı aşabilmenin Türkiye ile yeni bir barış-çatışmasızlık anlaşması gerektiğini savunanlar oldu. Bu konuda “muhatabın HDP mi, Kandil mi yoksa İmralı mı olması gerektiği” tartışması yaşandı. 

PKK’nın şahin isimleri ile birlikte yeni jenerasyon temsilcileri ise Mustafa Karasu, Duran Kalkan, Cemil Bayık, Remzi Kartal, Murat Karayılan gibi üst yönetim kadrosunu gelişmeleri okuyamamakla suçladı. 

İNFAZ TİMLERİ KURULDU

Terör örgütü PKK’da yaşanan karmaşayla birlikte kopuşlar başladı. Çekişmenin alt kadrolara etkisinden korkan terör elebaşları, olayların büyük çaplı çatışma ya da kopuşlara dönüşmemesi için infaz timleri kurdu. Doğrudan Cemil Bayık’a bağlanan ve üst yönetim kararlarını sorgulayanların öldürülmesi için kurulan infaz timleri, Suriye ve Irak’ta 17 PKK’lıyı öldürdü. Bu 17 teröristten üçünün kadın olduğu belirtildi. Son dönemde örgütün Kandil kadrosundan kaçarak Peşmerge’ye sığınanların sayısında büyük artış kaydedildi. Örgütten kaçan teröristler, Kandil’i sorgulayanların kontra olmak ve Türkiye için çalışmakla suçlandığını ve ağır işkence seansları ile infaz edildiği bilgisini verdi. 

Son bir yılda çoğu KCK yönetim şemasında ve Suriye’de PYD-YPG yöneticileri arasında yer alan 100’ü aşkın teröristini kaybeden PKK’da MİT’in nokta operasyonları nedeniyle de cadı avı başlatıldı. Kandil, Gara, Süleymaniye, Haseke, Kamışlı, Menbiç, Şeddadi, Derik dahil tüm terör işgal bölgelerinde son birkaç aylık dönemde 40’ı aşkın infazın gerçekleştiği öğrenildi. Terör örgütünün son infazı Derik’te dört teröristin ihanetle suçlanarak öldürülmesi oldu. Eli kanlı örgüt, Kamşlı’dan kaçarak Türk güvenlik güçlerine teslim olmak isteyen Mardin-Kızıltepe doğumlu “Berxvedan Agit” kod adlı Salih Abdullah Çelik, Muşlu Orhan Botan, Diyarbakır doğumlu Erkan Temer ve Şırnak nüfusuna kayıtlı Abdurrahman Dinli’yi öldürdü.

PKK'DA İŞKENCE VE İNFAZLAR PATLADI

Terör örgütü PKK’ya yedi yıl önce Suriye’den katılan ve infaz listesinde yer alan “Soreş” kod adlı Ahmet isimli bir terörist, ölüm emri verilenlerin Gara’da ki mağaralara götürülerek ağır işkencelere maruz bırakıldığını anlattı. Peşmerge’ye sığınan Suriye kökenli terörist, bu mağaralarda modern ve klasik onlarca işkence sistematiğinin uygulandığını ve oradan sağ çıkmanın imkânsız olduğunu söyledi. İdari kararları eleştirdiği ve kaçmak istediği için ölüm mağarasına götürüldüğünü anlatan PKK’lı terörist, sayısız işkence seansı yanında vücudunun tamamında plastik-naylon eritildiğini, öldü diye atıldığı çukurdan büyük bir çaba ile kurtulduğunu kaydetti.  Toplantıda, terör örgütü PKK’nın Kandil’i taşıma planları yanında önümüzdeki süreçte ABD, İran, Avrupa ya da Peşmerge ya da Irak merkezî idaresi ile kurulacak ilişkiler de masaya yatırıldı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...