Prens Harry ve Meghan Markle’a Kraliyet’te ‘Yapısal Irkçılığı’ ifşadan ödül

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Prens Harry ve Meghan Markle’a Kraliyet’te ‘Yapısal Irkçılığı’ ifşadan ödül

DÜNYA Haberleri

İngiltere’yi terk ederek ABD’ye yerleşen Sussex Dük ve Düşesi Harry ve Meghan Markle, kraliyet ailesi içinde maruz kaldıkları ırkçılık olaylarını duyurmuş, bu ifşaat dünyada büyük ses getirmişti. Robert F. Kennedy İnsan Hakları Vakfı, aile içindeki “yapısal ırkçılığa” karşı duruşlarından dolayı çifti ödüllendirecek.

Kraliyetten ayrılmaları büyük yankı uyandıran Prens Harry ve Meghan Markle'ın, Oprah Winfrey'in programında yaptığı açıklamalar Kraliyet ailesinde adeta bomba etkisi oluşturmuştu. Vakıf Başkanı Kerry Kennedy, “Bunlar İngiltere tarihindeki en eski kurumdaki yanlışlıkları ortaya koydular” dedi. Ödül, 6 Aralık’ta vakfın New York şehrinde düzenleyeceği galada verilecek. Prens Harry ve Markle’ın da galaya katılacakları tahmin ediliyor. Ödülün, ırkçılık ithamları sebebiyle çift ve kraliyet ailesi arasında zaten bozuk olan ilişkileri daha da gerginleştirmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...