Putin: Ukrayna'ya karşı savaşacak gönüllüleri kabul edeceğiz

Düzenleyen:
Putin: Ukrayna'ya karşı savaşacak gönüllüleri kabul edeceğiz

DÜNYA Haberleri

Rusya ve Ukrayna savaşından gelişmeler gelmeye devam ediyor. Kiev'de siren sesleri yükselirken Zelenskiy'nin açıklamasına göre; dün 100 bin Ukraynalı güvenli bölgeye aktarıldı. Diğer yandan sokak savaşı için eğitilen Ukraynalılar molotof kokteyli ile antrenman yaparken görüntülendi. Vladimir Putin'den Ukrayna'nın savaşçı hamlesine karşılık geldi. Putin "Ukrayna'ya karşı savaşmak isteyenleri kabul edeceğiz" dedi.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına başlattığı saldırılar devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya adına Ukrayna’da savaşmak isteyen Rus ve yabancı tüm gönüllüleri memnuniyetle karşılayacaklarını açıklayarak, “Eğer gönüllü olarak Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçılara yardım etmek isteyen insanlar olduğunu görürseniz, onlarla yarı yolda buluşup savaş bölgesine girmelerine yardım edin” ifadelerini kullandı.

Putin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun, Javelin ve Stinger gibi ele geçirilen Amerikan yapımı tanksavar sistemleri Luhansk ve Donetsk bölgelerinden savaşçılara verme teklifine de onay verdi. Putin "Böyle bir fikri desteklerim" dedi.

TALİMAT VERDİ

Vladimir Putin ayrıca Orta Doğu’dan gelecek ve Rusya tarafında yer alacak "gönüllü savaşçıların" Ukrayna'daki çatışma bölgelerine ulaştırılması talimatı da verdi.

16 BİN GÖNÜLLÜ BAŞVURUSU ALDIK

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şovgu da Rus ordusuna katılarak Ukrayna’ya karşı savaşmak isteyen çok fazla gönüllünün olduğunu belirterek, “Ukrayna’da Rusya adına savaşmak isteyen çoğunluğu Orta Doğu’dan olmak üzere 16 bin gönüllü başvurusu aldık” dedi.

200 BİN UKRAYNALI SAVAŞMAK İÇİN DÖNDÜ

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, 200 binden Ukrayna vatandaşının, ülkesini korumak için Avrupa'dan döndüğünü bildirdi. Reznikov, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşa dair başkent Kiev'de açıklamalarda bulundu.

Savaşın 2 hafta sürdüğüne dikkati çeken Reznikov, "Dünyada kimse dimdik ayakta duracağımıza, özellikle de bu kadar zaman dayanacağımıza inanmadı. Biz durmuyoruz, aksine artık saldırıyoruz. Düşmanın planları bozuldu. Tüm dünya bunu görüyor." dedi.

Reznikov, Rus ordusunun "büyük kayıplar yaşadığını" ve bu nedenle okul ve hastanelere saldırdığını belirterek, "Düşman, sivilleri, kadınları ve çocukları rehin alıyor ve öldürüyor. Rus işgalcileri, çatışmalarda ölen askerlerimizden daha sivil öldürdü. Bunu sadece Ukrayna'nın değil, tüm dünyanın görmesini istiyorum." diye konuştu.

Sivillerin tahliyesi için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Reznikov, başkent Kiev bölgesi ile Mariupol, Sumi ve Harkiv kentlerinde insani yardım koridorları oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Rusların sözünü tutmadığını göz önünde bulundurduğunda, bunun için elimizden geleni yapıyoruz." ifadesini kullandı.

100 BİNDEN FAZLASI ORDUYA KATILDI

Ukrayna ordusunun güçlendirilmesi için girişimlerde bulunduklarını dile getiren Reznikov, vatandaşlara orduya katılma çağrısında bulundu. Reznikov, "100 binden fazla Ukrayna vatandaşı, orduya katıldı. 200 bin üzerinde vatandaşımız, ülkemizi korumak için Avrupa'dan döndü. Bunların arasında yabancı uyruklu gönüllüler de var." dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...