Putin yanlısı Blogger'a bombalı tuzak! Kafede öldürüldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Putin yanlısı Blogger'a bombalı tuzak! Kafede öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı askeri blog yazarı 'Vladen Tatarskiy' diye bilinen Maxim Fomin suikast düzenlendi.. Arkadaşları tarafından verilen hediyenin içindeki bombanın patlaması sonucu Fomin öldü, 16 kişi de yaralandı.

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki bir kafede patlama meydana geldi. Ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, 1 kişinin öldüğünü, 16 kişinin de yaralandığını belirledi. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Hayatını kaybedenen kişinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı askeri blog yazarı 'Vladen Tatarskiy' diye bilinen Maxim Fomin olduğu açıklandı. Patlamanın kaynağının Fomin'e arkadaşları tarafından hediye edilen heykelin içine yerleştirilmiş bir bomba olduğu iddia edildi.

Putin yanlısı Blogger'a bombalı tuzak! Kafede öldürüldü

KREMLİN'DEN TEHDİTLER SAVURMUŞTU

Geçtiğimiz sene eylül ayında Rusya'nın Ukrayna'ya ait 4 bölgeyi ilhakı ile ilgili Kremlin Sarayı’nda düzenlenen törene katılan Fomin törende çektiği bir videoda "Herkesi yeneceğiz, herkesi öldüreceğiz, ihtiyacımız olan herkesi soyacağız. Her şey istediğimiz gibi olacak" ifadelerini kullanmıştı.

RUS TOPRAKLARINDA İKİNCİ SUİKAST

Vladen Tatarskiy'nin patlamada kasıtlı olarak hedef alındığı kanıtlanırsa bu Rusya-Ukrayna Savaşı'yla bağlantılı yüksek profilli bir kişiye Rusya topraklarında düzenlenen ikinci suikastı olacak.

(İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...