İngiliz medyasından dikkat çeken Bayraktar TB2 analizi 'Rusya'nın askeri gücünü kırdı'

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

İngiliz medya kuruluşu Ukrayna-Rusya savaşında İHA’ların etkisini kaleme alan bir analiz yayımladı. Rusların kullandığı İHA’lara kıyasla Bayraktar TB2’lerin savaşta çok daha faydalığı işler yaptığının vurgulandığı makalede, Nisan 2020’de Rus savaş gemisi Moskva'nın Karadeniz'de batırıldığı operasyonda da Bayraktar TB2’lerin kullanıldığı ifade edildi.

Bayraktar TB2’ler dünya medyasında kendisinden söz ettirmeye devam ediyor. İngiliz basın kuruluşu Dailymail, Ukrayna savaşında tarafların İHA’lardan ne kadar verim aldığını analiz eden bir makale yayımladı. Gazete, Türk yapımı Bayraktar TB2’lere dikkat çekerek Rus İHA’larına kıyasla çok daha başarılı işler yaptığını vurguladı.

‘BAYRAKTAR TB2’LER RUSYA’NIN EZİCİ ASKERİ ÜŞTÜĞÜNÜ KIRDI’

44 gün süren Karabağ savaşıyla rüştünü ispatlayan Bayraktar TB2 SİHA’lar bu başarısını Ukrayna savaşında da devam ettirdi. Dünya basınında birçok makaleye ve habere konu olan yerli SİHA TB2’ler bu kez de İngiltere’nin köklü medya kuruluşu Dailymail’e konu oldu. Kuruluş, Ukrayna savaşında İHA’ların etkisini analiz etti.

Analizde, Bayraktar TB2’lerin, Rusya'nın ezici askeri üstünlüğünün altını oymaya yardımcı olduğu, ve Moskova’nın tank ve zırhlı araçlarının yanı sıra bir dizi çoklu fırlatma roket sistemi ve uçaksavar sistemini de imha etmeyi başardığı’ ifade edildi.

İngiliz medyasından dikkat çeken Bayraktar TB2 analizi 'Rusya'nın askeri gücünü kırdı'

‘RUS SAVAŞ GEMİSİ MOSKVA'YI TB2 BAYRAKTAR BATIRDI’

Makalede, Nisan 2020 yılında batan Rusya’ya ait savaş gemisi Moskva’yı da batıran unsurun Türk yapımı SİHA Bayraktar TB2’ler olduğuna dikkat çekildi. Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar’ın, füze donanımlı İHA'ların Rus hedeflerini vurmada oldukça etkili olduğunu ifade ettiği sözlerine de yer verildi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...