ABD ve Rusya arasında kritik temas

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD ve Rusya arasında kritik temas

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'u aradı. İkilinin gündeminde Rusya'da tutuklanan ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinin Moskova bürosu muhabiri Evan Gershkovich yer aldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü.ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Blinken, Lavrov'a Rusya'nın ABD vatandaşı bir gazeteciyi kabul edilemez şekilde tutuklamasına ilişkin ciddi endişesi içinde olduklarını iletti.

DİPLOMASİ VURGUSU

Bakan Blinken’ın ABD’li gazeteci Evan Gerşkoviç’in derhal serbest bırakılmasını istediği aktarılarak "Blinken ayrıca haksız yere gözaltına alınan ABD vatandaşı Paul Whelan'ın da derhal bırakılması çağırısında bulundu" denildi. Ayrıca her iki bakanın diplomatik misyonların çalışmalarını devam etmesine izin veren bir ortam oluşturulmasının önemini ele aldıkları aktarıldı.

"BATI MEDYASI BU DAVAYA SİYASİ HAVA KATMAYA ÇALIŞIYOR"

Rus tarafından ise "Blinken, gazeteci Evan Gerşkoviç’in casusluk yaptığı şüphesiyle Rusya’da tutuklanmasını gündeme getirdi. Rus makamlarının Rusya Federasyonu’nun yasalar ve uluslararası yükümlülükler uyarınca aldığı kararlara saygı duyulması gerektiğine Blinken’ın dikkati çekildi. Washington'daki yetkililerin baskısı ve Batı medyasının bu davaya siyasi bir hava katma niyetiyle gürültü çıkarmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı” açıklaması yapıldı. Lavrov’un özellikle Gerşkoviç’in gazetecilik kisvesi altında devlet sırrı taşıyan gizli bilgiler elde etmeye çalışırken suçüstü yakalandığına işaret edildi. Söz konusu ABD vatandaşının geleceğinin mahkemede belirleneceği vurgulandı.

AMERİKAN VATANDAŞI RUS GAZETECİ CASUSLUKLA SUÇLANIYOR

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), 30 Mart’ta ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinin Amerikan vatandaşı Moskova muhabiri Evan Gerşkoviç’in, Yekaterinburg şehrinde casusluk yaptığı şüphesiyle gözaltına alındığını bildirmişti. Ardından Moskova Lefortovskiy Mahkemesi, FSB’nin talebine uygun olarak Gerşkoviç’in 29 Mayıs’a kadar tutuklanmasına karar vermişti.

(İHA-AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...