Ukrayna’dan Rusya’ya ‘Belarus’u rehin aldı’ suçlaması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna’dan Rusya’ya ‘Belarus’u rehin aldı’ suçlaması

DÜNYA Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşı bir yılı aşkın süredir devam ediyor. Rusya, Ukrayna’ya karşı saldırılarını artırırken Ukrayna’da Batı’dan aldığı silah desteğiyle savunmasını güçlendiriyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Belarus’a nükleer silah yerleştirileceğiz açıklamasına, Ukrayna’dan tepki geldi. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı, ‘Kremlin, Belarus'u rehin aldı’ açıklamasında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Belarus’a nükleer silah yerleştireceğiz sözleri Batı’da tepkiyle karşılanırken savaşın muhatabı Ukrayna’dan da bu açıklamaya yanıt geldi. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, Kremlin’in Belarus’u rehin aldığını iddia etti.

İHA’da yer alan habere göre, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Belarus’a nükleer silah yerleştirileceği açıklamasına ilişkin, "Kremlin, Belarus'u nükleer rehin aldı" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün Belarus’a nükleer silah yerleştireceklerini açıklamasının ardından Ukrayna'dan yanıt geldi.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Putin'in Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirilmesine ilişkin açıklaması, Belarus toplumunda Rusya ve Putin'e yönelik olumsuz algı ve kamuoyu reddini en üst düzeye çıkarıyor. Ülkenin iç istikrarsızlaşmasına doğru atılan bir adım. Kremlin, Belarus'u nükleer rehin aldı" ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İHA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...