Rusya’ya ağır darbe! Ukrayna görüntüleri paylaşarak duyurdu: Ava giderken avlandılar

- Güncelleme:
Rusya’ya ağır darbe! Ukrayna görüntüleri paylaşarak duyurdu: Ava giderken avlandılar

DÜNYA Haberleri

Ukrayna, Kırım’da Rusya’ya vurduğu ağır darbeyi dünya ile paylaştı. Stratejik öneme sahip Soledare’nin kuşatılmasının ardından sonraki hedef Bakhmut’u ele geçirmek için saldırılarına devam eden Rus güçleri büyük yenilgiye uğradı. Ukrayna, çok sayıdaki Rus seyir füzesinin imha edildiğini duyurdu.

Rusya-Ukrayna savaşı bir yılı geride bırakırken dünyanın gözü bölgeden gelen yeni haberlerde. Geçtiğimiz Şubat ayında Rusya Devlet Başkanı Putin’in kararıyla başlatılan savaşta kayıp verilmeye devam ediliyor.  Son olarak Rusya’nın, Donetsk’teki Soledare şehrini düşürmesi ile savaşta yeni bir aşamaya girildi. Stratejik öneme sahip olan Soledare Ukrayna’nın doğusunda Donetsk bölgesinde Bahmut şehrine bağlı bulunuyor. Soledar, Ukrayna ordusunun konuşlandığı Kramatorsk Dokenskaya tren istasyonuna sadece 2 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

UKRAYNA FÜZELERİ İMHA ETTİ

Soledar şehrini tamamen kontrol altına alan Rusya’nın son adresi Bakhmut oldu. Ukrayna'nın doğudaki 'son kalesi' konumundaki Bakhmut'u ele geçirmek için saldırılara devam eden Rusya Kırım'da ağır bir darbe yedi. Al Jazeera'da yer alan habere göre, Ukrayna Rusya'nın Kırım'daki Karadeniz filosuna demiryolu ile taşınırken çok sayıda Rus seyir füzesinin imha edildiğini bildirdi. Açıklamada saldırının nasıl gerçekleştirildiğine dair detay ise verilmedi.

Rusya’ya ağır darbe! Ukrayna görüntüleri paylaşarak duyurdu: Ava giderken avlandılar

RUSYA’NIN KALİBR SEYİR FÜZELERİ

Kalibr seyir füzeleri, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında sıklıkla kullanılıyor. Temmuz 2022'de, denizaltından fırlatılan bir Kalibr seyir füzesi, Ukrayna'nın merkezindeki Vinnytsia şehrinde üçü çocuk olmak üzere 23 sivili öldürmüştü. Rusya ise füzenin Ukrayna hava kuvvetleri komutanları ile Batılı silah tedarikçilerinin temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıyı hedef aldığını iddia etmişti.

“AVA GİDERKEN AVLANDILAR”

Söz konusu füzelerin Ukrayna kentlerini hedef alacağına dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları 'ava giderken avlandılar' yorumunda bulundu. Konu ile ilgili Rusya'dan ilk açıklama Kırım valisinden geldi. Rusya'nın atadığı Kırım valisi Sergei Aksenov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın, seyir füzelerinin imha edildiğini söyledi. Aksenov, saldırı girişiminin ardından Dzhankoi civarında uçaksavar silahlarının ateşlendiğini de sözlerine ekledi. Vali, vurulan füzelerin enkazı nedeniyle bir kişinin yaralandığını ve bir evin yanı sıra bir mağazanın da hasar gördüğünü söyledi.

UKRAYNA İSTİHBARATI'NDAN AÇIKLAMA

Ukrayna Askeri İstihbaratı (GUR) tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’ın Azak Denizi'ne kıyısı olan Canköy şehrinde patlama meydana geldiği bildirildi. Patlamada demiryoluyla taşınan Rus yapımı Kalibr seyir füzelerinin imha edildiği aktarıldı. Füzelerin Rusya’nın Karadeniz Filosundaki gemileri için taşındığı öne sürülürken, menzilinin kara hedefleri için 2 bin 500, deniz hedefleri için 375 kilometrenin üzerinde olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Gizemli patlama Rusya’yı silahsızlandırma sürecini sürdürüyor ve Ukrayna’nın Kırım Yarımadası'nı işgalden kurtarmaya hazırlıyor" ifadeleri kullanıldı.

İHA'LARLA HEDEF ALINDI

Canköy Belediye Başkanı Ihor Ivin ise yaptığı açıklamada, kentin insansız hava aracıyla (İHA) hedef alındığını, 33 yaşındaki bir kişinin düşürülen İHA’ya ait parçalar nedeniyle yaralandığını duyurdu. Ivin, saldırıda bir ev, okul ve bakkal ile elektrik şebekesinin hasar gördüğünü aktardı. Canköy, Kırım ile Ukrayna'nın işgal altındaki diğer bölgeleri arasında demiryolu merkezi olarak kullanılıyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...