Rus Denizaltı Komutanına suikast: Koşu uygulamasıyla takip edilmiş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rus Denizaltı Komutanına suikast: Koşu uygulamasıyla takip edilmiş

DÜNYA Haberleri

Rus denizaltı komutanı Rzhitsk, Krasnodar şehrinde yürüyüş yaparken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda hayatını kaybeden komutanın, Strava uygulamasındaki verileri kullanılarak takip edildiği iddia ediliyor.

Rus denizaltı komutanının, Krasnodar şehrinde yürüyüş yaptığı esnada suikaste uğradığı belirtiliyor. 

Rus basınına yansıyan haberlere göre Rusya Deniz Kuvvetleri'nde denizaltı komutanı olarak çalışan Stanislav Rzhitsk, Krasnador şehrinde yürüyüş yaptığı esnada kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Saldırıda hayatını kaybeden Rzhitsk'in suikaste kurban gittiği düşünülüyor.

Olayı soruşturan komite, olayla bağlantılı olduğu şüphesiyle bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Kimliği açıklanmayan kişinin üzerinde bir tabanca ve susturucu ele geçirildiği belirtildi.

KOŞU UYGULAMASI ÜZERİNDEN TAKİP ETMİŞLER

Rus basınına yansıyan iddialara göre Rzhitsk, sporcular arasında oldukça popüler bir uygulama olan Strava kullanılarak takip edildi. Strava uygulamasında kendi adına hesabı bulunan Rzhitsk'nin, öldürülüdüğü yerin denizaltı komutanı tarafından çok sık kullanılan rotanın içerisinde yer aldığı dile getiriliyor. 

Strava, sosyal ağ özellikleri de bulunan GPS bazlı uygulamadır. Çoğunlukla bisiklet ve koşu gibi egzersizlerini takip etmek için kullanılan bir internet hizmeti olarak tanımlanıyor.

PLANLI BİR CİNAYET

Rus yayın organı Tsargrad, suikastın oldukça titiz bir şekilde planlandığı ve uygulandığını duyurdu. Cinayet anının herhangi bir güvenlik kamerası tarafından kaydedilmemiş olmasının da söz konusu planın titizliğini gösterdiği ifade ediliyor. 

UKRAYNA İSTİHBARATI DUYRDU

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başkanlığı, suikastın sorumluluğunu üstlenmeden nasıl gerçekleştirildiğine dair Telegram kanalında paylaşımda bulundu: '' Denialtı komutanı Krasnodar'da bulunan Zafer parkında yürüyüş yapıyordu. Sabah 6 sularında Makarov tabancayla 6 defa vuruldu. Kurşun darbelerinin neticesinde olay yerinde hayatını kaybetti.'' 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...