Rusya Savunma Bakanlığı duyurdu: Ukrayna’dan Kırım, Rostov ve Kaluga bölgelerine balistik füze saldırısı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya Savunma Bakanlığı duyurdu: Ukrayna’dan Kırım, Rostov ve Kaluga bölgelerine balistik füze saldırısı

DÜNYA Haberleri

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın S-200 füze saldırısı girişiminde bulunduğunu duyurdu.  Kırım, Rostov ve Kaluga bölgelerine yönelik balistik füze saldırısı engellendi. 

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov’a Rus Hava-Uzay Komutanlığı tarafından verilen raporda 4 Ukrayna balistik füzesinin imha edildiği belirtildi.

Ukrayna’nın dün S-200 füzeleriyle Kırım, Rostov ve Kaluga bölgelerindeki hedefleri vurma girişiminde bulunduğu ve Rus hava savunma sistemlerinin bu saldırı girişimini engellediği kaydedilen açıklamada, “Hava savunma füze sistemleriyle 2 adet S-200 füzesi, elektronik harp sistemleriyle benzer 2 füze daha imha edildi. Can kaybı ve yıkım gerçekleşmedi.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Gerasimov’un en kısa sürede hava saldırılarına karşı korumayı artırmak için ilave önlemler alınması talimatı verdiği kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...