Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Rus vekil çıldırdı! 'Büyük Turan yolu açıldı! Bizi bırakıp Türkiye’yi tercih ettiler' diyerek isyan etti

Rus vekil çıldırdı! 'Büyük Turan yolu açıldı! Bizi bırakıp Türkiye’yi tercih ettiler' diyerek isyan etti
Başlık ResmiRus vekil çildirdi! 'Büyük Turan yolu açildi! Bizi birakip Türkiye’yi tercih ettiler' diyerek isyan etti

Moskova’da Türkiye ve Azerbaycan iş birliği büyük yankı uyandırdı. Devlet Duması üyesi Konstantin Zatulin, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in tercihini artık Ankara’dan yana kullandığını söyleyerek, “Bizi bırakıp Türkiye’yi seçtiler, Büyük Turan yolu açıldı” diyerek isyan etti.

Kaydet
a- | +A

Rusya, Azerbaycan’ın Türkiye’yle yürüttüğü “Büyük Turan” vizyonundan ve Batı ile kurduğu ittifaktan açıkça rahatsızlık duyduğunu ilan etti.

Devlet Duması üyesi Konstantin Zatulin, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in artık Rusya’yı devre dışı bıraktığını söyleyerek, "Aliyev tercihini Türkiye’den yana yaptı" dedi.

BAKMADAN GEÇME
Rusya, Azerbaycan’ın can damarını vurdu: Petrol deposu enkaza döndü!
HABER

Rusya, Azerbaycan’ın can damarını vurdu: Petrol deposu enkaza döndü!

MOSKOVA'DA BÜYÜK TURAN TEPKİSİ

Rusya Devlet Duması BDT İşleri Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Konstantin Zatulin, RTVI’ye verdiği röportajda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i doğrudan eleştirdi.

Aliyev’in Moskova ile ilişkilerin bozulmasından Rusya’nın sorumlu olmadığını söylemesine tepki gösteren Zatulin, “Asıl neden, Azerbaycan’ın jeopolitik yönelimidir” dedi.

Zatulin, "Azerbaycan, Büyük Turan'ın kurulmasında Türkiye’nin ortağı olmayı seçti" diyerek,

"Aliyev, Türkiye’nin ortağı olarak Büyük Turan’ı inşa etmek istiyor" diyen Zatulin, bu işbirliğinin Rusya’yı devre dışı bıraktığını savundu.

Rus vekil çıldırdı! 'Büyük Turan yolu açıldı! Bizi bırakıp Türkiye’yi tercih ettiler' diyerek isyan etti - 1. Resim
Başlık ResmiRus vekil çıldırdı! 'Büyük Turan yolu açıldı! Bizi bırakıp Türkiye’yi tercih ettiler' diyerek isyan etti - 1. Resim


"ALİYEV'İN HEDEFİ İRAN'I SARSMAK"

Rus milletvekili, Azerbaycan’ın ABD ile yakın ilişkilerine vurgu yaparak, bu işbirliğinin İran’a karşı yürütüldüğünü savundu. "ABD’deki çevreler, Azerbaycan’ı İran’a karşı bir üs gibi görüyor" diyen Zatulin, Aliyev’in konuşmalarında da İran içindeki etnik ayrışmaları körüklemeye çalıştığını öne sürdü.

Zatulin, 'Türklüğümle gurur duyuyorum' diyen İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'a gönderme yaparak, "Aliyev, İran’ı bölmek içib çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"ALİYEV'İN DOSTLUĞU RUSYA'YA KARŞI"

Zatulin açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Aliyev için artık Rusya ile dost olmak değil, Rusya’ya karşı dost olmak daha avantajlı. Bugün Rusya’ya ihtiyacı kalmadı. İran’a karşı entrikaların parçası olduğunu saklamıyor. Tüm bunlara rağmen hala Azerbaycan’ın stratejik ortağımız olduğunu söyleyenler ya dar görüşlüdür, ya önyargılı ya da çıkar peşindedir."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.