Rusya son noktayı koydu: Tahıl anlaşmasına şu anda dönmemiz mümkün değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya son noktayı koydu: Tahıl anlaşmasına şu anda dönmemiz mümkün değil

DÜNYA Haberleri

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya'nın tahıl anlaşmasına geri dönmeyeceği ifade edildi. Açıklamada, "Tahıl anlaşmasına şu an geri dönmemiz mümkün değil" denildi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Tahıl anlaşmasına şu an geri dönmemiz mümkün değil" denildi.

Açıklamada, ‘’Başkan Putin, anlaşmanın yeniden hayata geçirilmesi için bize (Rusya) verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirtti'' ifadesi kullanıldı.

Afrika ülkelerinin gıda kriziyle karşılaşmasının önüne geçilmesi için ‘’Önümüzdeki Afrika-Rusya zirvesinde Afrika’ya buğday sevkiyatını konuşacağız’’ denilerek gıda sevkiyatının önemine dikkat çekildi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da ülkesinin, tahıl anlaşmasının yenilenmesi konusunda Türkiye ile yakın çalıştığını söyledi.

Rusya, küresel piyasalara tahıl arzının sağlanması için Türkiye ve Birleşmiş Milletler öncülüğünde imzalanan Tahıl Koridoru anlaşmasından kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediğini gerekçe göstererek ayrılmıştı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...