Rusya vurdu, tahıl fiyatları uçtu: Buğday son 5 ayın zirvesinde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya vurdu, tahıl fiyatları uçtu: Buğday son 5 ayın zirvesinde

Ekonomi Haberleri

Rusya, Tahıl Anlaşması'nı askıya almasının ardından Ukrayna limanlarını vurması tahıl fiyatlarını uçurdu. Buğday son 5 ayın zirvesine çıktı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş siyasi gündemin yanında küresel ekonomileri de yakın etkilemeye devam ediyor. Tahıl Koridoru anlaşmasına yönelik belirsizlikler devam ederken buğday fiyatları, Rusya'nın tahıl sevkiyatı yapan Ukrayna limanlarına yönelik saldırılarının yoğunlaşmasıyla salı günü son beş ayın zirvesine tırmandı.

BUĞDAY ŞUBAT AYINDAN BU YANA EN PAHALI SEVİYESİNDE

Ekonomi Gazetesi'nde yer alan habere göre Chicago'da işlem gören buğday vadeli kontratları yüzde 2,6 kadar artışla kilo başına 7,7725 dolara yükselerek Şubat ortasından bu yana en pahalı seviyeye ulaştı.

Buğday fiyatları bu yılın başlarında Moskova'nın komşusunu işgal etmesinin bir sonucu olarak rekor seviyelere ulaşmıştı. Rusya ve Ukrayna dünyada ticareti yapılan buğdayın yaklaşık %30'unu üretiyor ve bu da kıtlık endişelerini artırıyor.

Tahıl fiyatları geçtiğimiz hafta Rusya'nın Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracatı için Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yapılan anlaşmadan çekilmesinin ardından yükseldi. Pazartesi günü bir Rus insansız hava aracı saldırısı Ukrayna'nın Reni limanındaki bir tahıl deposunu imha etti.

JEOPOLİTİK RİSKLER FİYATLARI ARTIRDI

Rusya neredeyse her gün Ukrayna'nın gıda ihraç limanlarını vuruyor. Pazar günü Ukrayna'nın tahıl ihraç limanı Odesa'ya bir saldırı daha düzenledi. StoneX com'dan Matt Ammermann, "Jeopolitik haberler, Rusya'nın Ukrayna limanlarına yönelik saldırıları ve Ukrayna'daki çatışmanın şiddetlendiğine dair işaretler fiyatları destekliyor," dedi.

Kaynak: Ekonomim

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...