Rusya’nın İHA saldırılarıyla imtihanı: Petrol tesisleri hedef alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş son sürat devam ederken Rusya'nın bazı kentlerine ve stratejik tesislerine insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendi. Krasnodar kentinde bulunan petrol tesisine yapılan İHA saldırısıyla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ve görgü tanıklarının çektiği görüntüler kamuoyuyla paylaşıldı.

İnsansız hava araçları (İHA), Rusya'nın en büyük petrol ihracat terminallerinin sadece 65-80 kilometre doğusundaki iki petrol rafinerisine saldırdı.

Bu saldırı rafinerilerin birinde yangın çıkarırken, diğerine herhangi bir zarar vermedi.

PETROL RAFİNELERİ SALDIRILARIN HEDEFİNDE

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, Rusya'nın Krasnodar bölgesindeki Afipsky petrol rafinerisine İHA’nın çarpması sonucu çıkan yangın daha sonra söndürüldü.

Afipsky rafinerisi, Rusya'nın en önemli petrol ihracat kapılarından biri olan Karadeniz'deki Novorossiisk limanının doğusunda yer alıyor.

Novorossiisk, Hazar Boru Hattı Konsorsiyumu terminali ile birlikte dünya petrolünün yaklaşık %1,5'ini pazara sunuyor.

Novorossiisk'in yaklaşık 40 mil doğusunda bulunan Ilsky rafinerisine başka bir İHA çarptı.

İHA SALDIRILARININ ARKASINDA KİM VAR?

İHA saldırılarını kimin başlattığına dair henüz bir bilgi verilmedi ancak Rusya, Ukrayna'yı ülke içindeki hedeflere yönelik saldırıları artırmakla suçladı.

Ukrayna, Rusya içindeki veya Ukrayna'daki Rus kontrolündeki topraklardaki saldırıların sorumluluğunu neredeyse hiçbir zaman alenen üstlenmedi.

Kaynak: Reuters

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...