Rusya'nın Ukrayna sınırındaki cephaneliğinde patlama oldu: Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya'nın Ukrayna sınırındaki cephaneliğinde patlama oldu: Ölü ve yaralılar var

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Ukrayna sınırında yer alan bir cephaneliğinde patlama oldu. Patlamanın el bombasının yanlış kullanılmasından dolayı gerçekleştiği öğrenildi. Olayda ilk belirlemelere göre 3 asker öldü, 13 asker ise yaralandı.

Rusya Ukrayna savaşında 1 yıl geride kalmak üzere... İki tarafından çok sayıda kayıp verdiği savaş hız kesmeden devam ediyor. Son gelen haber Rus cephesinden oldu. Rusya’nın Ukrayna sınırında yer alan Belgorod kentinde bir cephaneliği patladı, ölü ve yaralılar olduğu öğrenildi. 

PATLAMA EL BOMBASININ YANLIŞ KULLANIMI SONUCU GERÇEKLETİ


Patlamanın, Ukrayna’daki savaş nedeniyle cephaneliğe dönüştürülen bir kültür merkezinde el bombasının yanlış kullanımı sonucu meydana geldiği aktarıldı.

ÖLÜ VE YARALILARIN HEPSİ KISMİ SEFERBERLİK SONRASI SİLAH ALTINA ALINAN ASKERLER

Patlamada şlk belirlemelere göre 3 asker hayatını kaybetti, 13 asker yaralandı. Rus basının yer alan haberlerde, hayatını kaybeden ve yaralananların geçtiğimiz sene ekim ayında ilan edilen kısmi seferberlik kapsamında silahaltına alınan kişiler olduğu belirtildi.

KISMİ SEFERBERLİK NEDİR?

Seferberlik; ülke ve millet olarak, başta askeri güç olmak üzere devletin tüm güç ve kaynaklarının, savaşın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde; hazırlanması, toplanması, tertiplenmesi ve kullanılmasına ilişkin bütün faaliyetlerin uygulandığı, hak ve hürriyetlerin kanunlarla kısmen veya tamamen sınırlandırıldığı haldir. Kısmi seferberlik ise ülkenin bir ya da daha çok bölgesinde uygulanan ve tüm güç ve kaynakların kullanılmasını gerektirmeyen seferberlik olarak adlandırılabilir. Genel seferberlik de kısmi seferberliğin tam tersi olarak topyekûn seferberliğin ilan edildiği anlamına gelir.

KISMİ SEFERBERLİK NE ANLAMA GELİYOR?

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in daha önce ülke genelinde  kısmi seferberlik ilan etmişti. Putin "Sadece şu an yedek statüsündeki, daha önce silahlı kuvvetlerde hizmet etmiş, belli askeri özelliklere ve deneyime sahip kişiler zorunlu askerlik kapsamında olacak" demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...