'Savaşın gidişatını değiştirecek' kriz: Netanyahu'nun işi bu kez zor...

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
'Savaşın gidişatını değiştirecek' kriz: Netanyahu'nun işi bu kez zor...

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Son dakika haberi: Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonunda 100 İsrailliyi rehin aldığı açıklandı ancak İsrail medyası gerçek rehine sayısının tahmin edilenden fazla olduğunu iddia etti. Rehine krizinin savaşın gidişatını değiştireceği konuşulurken, kendi ağabeyini de bir rehine krizi sırasında kaybeden Başbakan Netanyahu'nun bu sorunu nasıl çözeceği merak konusu oldu.

Son dakika haberi:Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası gözler bölgeden gelen son dakika haberlerine çevrildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Savaştayız" açıklamasıyla Hamas'a savaş ilan ederken, Gazze'ye yönelik hava saldırıları başlattı. Gazze'ye bir gecede 500'den fazla hava saldırısı gerçekleştiren İsrail, bölge için 'tam abluka' kararı aldı.

Patlak veren 'rehine krizi' ise İsrail gündeminin en çok konuşulanları arasına girmiş durumda. İsrail medyası, en az 750 kişinin kaybolduğu belirtilse de, gerçek rehine sayısının bu rakamın çok daha üzerinde olabileceği belirtiliyor.

SAVAŞIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK

İsrail, Hamas'ın kaçırdığı yüzlerce kişiyi Gazze'ye götürüp kendilerine karşı 'canlı kalkan' olarak kullanmasından endişe ederken, İsrail ordusu sözcülerinden Yarbay Jonathan Conricus ise rehine durumunun savaşın geleceğini şekillendireceğini itiraf etti.

'Savaşın gidişatını değiştirecek' kriz: Netanyahu'nun işi bu kez zor...

REHİNE KRİZİ DURUMU KARMAŞIK HALE GETİRDİ

İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırılara karşı 'güçlü intikam' sözü verse de rehinelerin durumu İsrail'in vereceği cevabı 'karmaşık' hale getiriyor. İsrael Hayom gazetesinde yer alan bir analizde; İsrail halkının sosyal medyada dolaşan rehine görüntülerinden sonra derdinden sarsıldığı belirtildi.

Gazeteye göre; İsrail son olarak 2011 yılında İsrail askeri Gilad Şalit'in serbest bırakılmasını sağlamak için yüzlerce Filistinli mahkumu serbest bırakmıştı. Bazı İsrailliler tarafından eleştirilen bu takas, bu sefer düzinelerce insanın rehin tutulduğu düşünüldüğünde 'imkansız bir pazarlık' gibi görünüyor.

Diğer İsrail gazeteleri de bu büyüklükte bir takasın siyasi açıdan yapılması zor bir pazarlık olduğuna dikkat çekiyor.

AĞABEYİ REHİNE KRİZİNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Rehine krizi, İsrail basını tarafından Başbakan Netanyahu'nun 'en zor sınavı' olarak değerlendiriliyor. Sebebi ise, ağabeyinin 1976 yılında Entebbe havaalanındaki rehine krizi sırasında öldürülmesi. Netanyahu, sık sık bu durumunun hayatını şekillendirdiğini belirtiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...