Son dakika: İsrail, Gazze'de Cibaliye mülteci kampını vurdu! Onlarca Filistinli hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: İsrail, Gazze'deki 113 bin kişinin yaşadığı Cibaliye mülteci kampını füzelerle vurdu. Saldırıda onlarca Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.

Dünya 7 Ekim’de büyük bir çatışma ile uyandı. Hamas, İsrail’e karşı Aksa Tufanı adı altında büyük çaplı bir operasyon başlattığını duyurdu. Önce Abluka altındaki Gazze şeridinden 5 bin roket fırlatan Hamas, ardından çok sayıda İsrail şehrine sızdı.

İsrail tarafı hızla ‘savaş durumu’ ilan etti ve karşı saldırılara geçti. 2 gündür abluka altındaki Gazze’yi yoğun bombardımana tuttu. Şu ana kadar iki taraf da ağır kayıplar verdi.

Gelişmeler tüm dünyada endişe ile takip edilirken yer yer sıcak çatışmalar ve uzun menzilli silahlarla saldırılar devam ediyor.

İSRAİL MÜLTECİ KAPMINI VURDU

Bu kapsamda İsrail, Gazze'deki Cibaliye mülteci kampını füzelerle vurdu.  Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıda "Onlarca Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER KAMERADA

Öte yandan İsrail'in füzelerle vurduğu kamptaki bir binanın yerle bir olduğu anlar kameraya yansıdı. Filistinlilerin yıkılan binanın enkazın altındakileri kurtarmaya çalıştığı görüldü. 

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenlemişti.

Sınır kapısındaki İsrail ordu güçlerini tasfiye ederek burayı ele geçiren silahlı gruplar, ardından sınırı aşarak İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 493 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 751 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 15 Filistinli yaşamını yitirmişti.

Hamas saldırılarında ise 700'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...