Hamas İsrail’in kalbine sızdı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Hamas İsrail’in kalbine sızdı

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Filistinli direnişçiler yahudi yerleşimcilerin arasına sızarak İsrail içlerinde farklı kentlere geçmeyi başardı. İşgal altındaki tüm şehirlere geçen Hamas güçleri Gazze’den gelecek eylem talimatını bekliyor.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Filistinli Hamas öncülüğünde başlayan “Aksa Tufanı” İsrail’i derinden etkiledi. Orta Doğu denklemi sarsıldı. Filistinli kaynaklara göre hazırlıksız yakalanan İsrail’i yeni sürprizler bekliyor. Gazze Şeridi’nde ilk saldırı dalgasının başlaması ile birlikte sınıra taşınan 20 bini aşkın Yahudi yerleşimci panik halinde bölgeyi terk etti. Gazetemizin elde ettiği özel bilgilere göre bu yerleşimcilerin arasına sızan yüzlerce direnişçi İsrail içlerinde farklı kentlere geçmeyi başardı.

Filistinli direnişçiler denizden de İsrail’in Aşkelon kentine sızdı. İsrail işgalindeki tüm şehirlere geçen Hamas güçleri Gazze’den gelecek eylem talimatını bekliyor. Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’dan ateşlenen füzelerle baş etmekte güçlük çeken İsrail yönetimi Tel Aviv, Kudüs, Aşkelon, Hayfa şehirlerinde güvenliği en üst düzeye çıkardı.   İsrail Özel Operasyonlar Sorumlusu Emekli General İsrael Ziv, Hamas’ın operasyonunun hayatında gördüğü en iyi planlama ve uygulama olduğunu itiraf etti. İsrailli bir başka güvenlik uzmanı Noam Amir de yaşananları “tarihî hezimet” olarak nitelendirdi. Hamas füzeleri ve ardından gelen baskınların ülkeyi felç ettiğini kaydeden Amir, İsrail’in tamamen işlevsiz kaldığını belirtti.

GAZZE SINIRINI AŞTI

Hamas kaynakları ilk baskınla birlikte ele geçirilen yerleşim birimleri ile Gazze arasında ulaşım koridorlarının açıldığını ve İsrail’in henüz herhangi bir kara ilerlemesi kaydedemediği bilgisini verdi. Hamas yetkilileri, “Artık bu savaş Gazze ile bitecek bir olay olmaktan çıktı. İçeridekilerle irtibat sağlandı. Onlara silah ve cephane sevk edebiliyoruz. Oradan da yeni esirler geliyor. İsrail’in bugüne kadar gerçekleştirdiği tüm işgal ve cinayetler ayağına dolaşacak. Üstelik bu hesap sadece işgal edilmiş Filistin topraklarında değil dünya üzerindeki tüm Siyonistlerden de sorulacak” dedi.

İŞKENCENİN BEDELİ

Filistin’de konuştuğumuz Dr. Muhammed Sheta, “Siyonist Yahudiler 50 yıl sonra Aksa hakaretlerinin bedelini ağır bir biçimde ödüyor. Dövülen, işkence edilen, tecavüze uğrayan kadınlarımızı, köpeklere parçalatılan, evleri yağmalanıp bir gecede sürülen on binlerce Filistinliye tüm dünya gözlerini yumdu. Bizi Mescid-i Aksa’ya sokmayan Siyonistler şimdi, Müslümanlar Şabat’ı sabote etti, diye ağlıyor. Bu çok büyük bir sahtekârlık. Bu yılın başından itibaren Batı Şeria’da, özellikle Cenin, Nablus ve El Halil’de 250’den fazla Filistinli sivil, çocuk, kadın ve yaşlı katledildi. Bunları yok sayanlar şimdi öldürülen İsrail askerleri için yas tutuyor. Biz toprağı işgal edilmiş bir halkız ve haklıyız” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...