Türkiye'den barış için yoğun diplomasi: Bakan Fidan, 24 saatte on görüşme yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Türkiye'den barış için yoğun diplomasi: Bakan Fidan, 24 saatte on görüşme yaptı

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Rusya-Ukrayna savaşında üstlendiği ara bulucu rolü ile gerilimin tırmanmasını önleyen Türkiye, şimdi de İsrail Filistin arasındaki gerginliğin çözümü için kolları sıvadı.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Ankara, İsrail ve Filistin’de yaşananlara ilişkin itidal çağrısı yaparken, Dışişleri Bakanlığı da bölgeyi sakinleştirecek adımların atılması için teyakkuza geçti. Bir gün içinde iki defa ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile İsrail ve Filistin’de yaşanan gelişmeleri ele alan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ayrıca Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Filistin, İran, Ürdün, BAE ve İspanya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Mevkidaşlarına “Türkiye olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya daima hazırız” mesajını veren Fidan, şiddet eylemlerinin ve buna bağlı tırmanmaların kimseye bir fayda sağlamayacağını vurguladı. Temaslarına önümüzdeki süreçte de devam edecek olan Fidan tarafları itidalle hareket etmeye ve fevri adımlardan uzak durmaya çağırırken, kalıcı çözüm çağrısında bulundu.

Öte yandan, Türkiye’nin itidal çağrısına ABD’den destek geldi. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, saldırılara ilişkin Türkiye’nin şiddetin azaltılması yönündeki çağrılarını desteklediğini vurguladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...