Bakan Fidan’dan diplomasi trafiği: İsrail-Filistin gerilimine ilişkin mevkidaşlarıyla görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Fidan’dan diplomasi trafiği: İsrail-Filistin gerilimine ilişkin mevkidaşlarıyla görüştü

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail ve Filistin’de yaşanan gelişmelere ilişkin Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Filistin ve İranlı mevkidaşlarıyla görüştü.

İsrail ve Filistin arasında gerilim sürüyor. Dışişleri Bakanlığı'ndan taraflara itidal çağrısında bulunuldu. Dünyanın gözü bölgeden gelen gelişmelerde. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Bakan Fidan, İsrail ve Filistin'de yaşanan gerilimin ardından birçok mevkidaşıyla görüşme yaptı.

Fidan, Katarlı mevkidaşı Al Sani, Suudi mevkidaşı Ferhan, Mısırlı mevkidaşı Şukri, Filistinli mevkidaşı el-Maliki ve İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile konuyu görüştü.

DIŞİLERİ'NDEN İTİDAL ÇAĞRISI

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail ve Filistin’de yaşanan şiddet ve gerilimin derin bir endişeyle karşılandığı belirtilerek, "Tarafları itidalle hareket etmeye ve fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz" denilmişti. 

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Sözkonusu gelişmelerin daha fazla tırmanmadan ve daha geniş bir alana yayılmadan kontrol altına alınabilmesini teminen, Türkiye olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya daima hazırız. Bu doğrultuda, ilgili taraflarla temaslarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz."

Bakanlık İsrail ve Filistin'de yaşayan Türk vatandaşlarını uyararak, "Vatandaşlarımızın güvenli kapalı alanlarda kalmaya devam etmeleri yararlı olacaktır" açıklamasını yapmıştı.

HAMAS’TAN “AKSA TUFANI” HAREKATI

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, bu sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...