Somali'de dev operasyon: Yüzlerce El Şebab militanı öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: BBC
- Güncelleme:
Somali'de dev operasyon: Yüzlerce El Şebab militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / BBC

Son dakika haberleri: Somali hükümeti geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada hükümet birliklerinin son iki ay içinde gerçekleştirdiği askeri operasyonlarda yüzlerce militanı öldürdüğünü açıkladı.

Somali Ulusal Televizyonu tarafından yayınlanan bir açıklamada hükümet, Hirshabelle ve Galmudug eyaletlerinin merkezindeki askeri operasyonlar sonucunda 1,650 militanın öldürüldüğünü ve 550 militanın da yaralandığını açıklandı. 

Somali hükümeti, öldürülenler arasında 19 El Şebab komutanının bulunduğunu, birinin yaralandığını ve üçünün hükümet güçlerine teslim olduğunu iddia etti. Hükümet tarafından verilen kayıp rakamları bağımsız olarak doğrulanmamıştır.

Bir bölgesel yetkili, El Şebab saldırıları ve "istikrarsız" siyasi gelişmeleri gerekçe göstererek Afrika Birliği ya da AU birliklerinin Somali'den ayrılması için belirlenen sürenin uzatılması çağrısında bulundu.

Kenya ve Etiyopya birliklerinin faaliyet gösterdiği Jubaland eyaletinin başkan yardımcısı Mohamud Sayid Aden, AU güçlerinin Somali'den çekilme süresinin Aralık 2025'e kadar uzatılması gerektiğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...