Somali'de El Şebab'a dev operasyon: 70 terörist öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: BBC
- Güncelleme:
Somali'de El Şebab'a dev operasyon: 70 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / BBC

Son dakika haberleri: Somali Ulusal Ordusu düzenlediği operasyonda 70 El Şebab üyesi terörist öldürüldüğü duyuruldu.

Somali Ulusal Ordusu'nun yerel milislerin desteğiyle kuzey merkezdeki Mudug vilayetinde gerçekleştirdiği askeri operasyonda en az 70 El-Şebab teröristi öldürüldü. Ortak güç, Aad kasabasında El-Şebab teröristlerinin saklanma ve toplanma yerlerine baskın düzenledi.

Somali Enformasyon Bakan Yardımcısı Abdirahman Yusuf Al Adala'ya göre operasyonda öldürülenler arasında terör örgütünün elebaşları da vardı. Operasyonu doğrulayan Somali Savunma Bakanlığı da "Mudug ve Galgaduud'daki son askeri eylemler Khawarij ve milislerine önemli darbeler indirdi" dedi.

Khawarij, Somali hükümetinin El-Kaide bağlantılı terörist grup El-Şebab'ı tanımlamak için kullandığı bir terimdir.

Operasyon, merkez Beledweyne kasabasındaki bir ordu kontrol noktasına düzenlenen bombalı kamyon saldırısında 10'u güvenlik görevlisi olmak üzere 18'den fazla kişinin ölmesi ve 40'tan fazla kişinin yaralanmasından bir gün sonra gerçekleşti.

Somali Savunma Bakanlığı'na göre Cumartesi günü El-Şebab kontrolündeki Elbur kasabasında bir toplantı evini hedef alan hava saldırısında üst düzey El-Şebab liderleri öldürüldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...