Somaliland'da şiddetli çatışmalar hız kesmiyor: Sokaklardan ceset topluyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Somaliland'da şiddetli çatışmalar hız kesmiyor: Sokaklardan ceset topluyorlar

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ICRC, Somaliland ordusu ile SSC milisleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Las-Anad şehrinde son bir haftada 43 kişinin cansız bedeninin sokaklardan toplandığını duyurdu. Binlerce kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı çatışmalarda şu ana kadar kaç kişinin öldüğü bilinmiyor

Afrika boynuzu olarak bilinen bölgede 30 yıl önce Somali’den ayrılan Somaliland ordusu ile bölgede SSC olarak da bilinen Puntland eyaletinde bağımsız bir yapı oluşturmak isteyen Dhulbahante milisleri arasında Las-Anad şehrindeki çatışmalar şiddetleniyor.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Somaliland ordusu ile ayrılıkçı SSC güçleri arasında yaşanan çatışmaların yıkıcı etkisine ilişkin bir rapor yayımladı. Çatışmaların merkezi haline gelen Las-Anad şehrinde, son bir haftada 43 kişinin cesedinin sokaklardan toplandığı bildirildi.

ICRC’nin raporuna göre iki taraf arasındaki çatışmalar nedeniyle binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Kaç kişinin öldüğüne dair detaylı bir çalışma yapılma olanağı olmadığı için bilgi verilemediğini belirtilen raporda, sivil yerleşim alanlarının saldırıların hedefi olduğu ifade edildi.

ESİRLERİ ZİYARET ETTİ

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Sool bölgesinin başkenti Las-Anad’da her iki taraftan da yüzlerce savaşçı/askerin esir düştüğü kaydedildi. Somaliland yönetimi, SSC’nin esir alınan askerlere kötü davrandığına dair ellerinde video kayıtlar olduğunu belirterek, esirlere insani ve islami kurallara göre davranılması çağrısında bulundu.

ICRC, SSC milisleri tarafından esir tutulan 300 kişilik bir grubu ziyaret ettiklerini ve durumları hakkında rapor tutulduğunu aktardı. Komite, daha önce de Somaliland’ın başkenti Hargeisa’da esir tutulan SSC milislerini ziyaret etmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...