Etiyopya'da çatışmalar şiddetleniyor! Silahlı gruplar bazı bölgeleri ele geçirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Etiyopya'da çatışmalar şiddetleniyor! Silahlı gruplar bazı bölgeleri ele geçirdi

DÜNYA Haberleri

Etiyopya hükümeti, ordu ile silahlı yerel milisler arasındaki çatışmaların şiddetlendiği Amhara'daki bazı bölgelerde kontrolün kaybedildiğini açıkladı.

Etiyopya’da ordu ile silahlı milisler arasındaki çatışmalar şiddetleniyor. Etiyopya hükümeti, silahlı çatışmaların yaşandığı Amhara’da bazı bölgelerin kontrolünü kaybettiklerini duyurdu.

Etiyopya Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi Genel Müdürü Temesgen Tiruneh, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Amhara'daki milislerin bazı bölgeleri ele geçirdiğini belirtti.

Amharalı milislerin mahkumları serbest bıraktıklarını ve hükümet binalarına el koyduklarını ifade eden Tiruneh, isyancıların bölgesel hükümeti dağıtmayı hedeflediğini kaydetti.

Kasım 2022'de Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'yle (TPLF) barış anlaşması imzalayan federal hükümet, bölgedeki tüm silahlı örgütleri silahsızlandırmaya başladı.

Federal hükümetin talimatlarına uymayan ve "Fano" adını taşıyan milisler, silah bırakmayı reddederek orduyla çatışmaya girdi.

Etiyopya'da federal hükümet, Amhara bölgesinde ordu ile yerel milisler arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine 4 Ağustos'ta olağanüstü hal ilan etmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...