Afrika ülkesinde OHAL ilan edildi! Çatışmalar şiddetlendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Afrika ülkesinde OHAL ilan edildi! Çatışmalar şiddetlendi

DÜNYA Haberleri

Son dakika haberleri: Etiyopya'da Amhara bölgesinde ordu ve yerel milisler arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Yaşanan durum sonrasında ülkede OHAL ilan edildi.

Etiyopya'da Amhara bölgesinde ordu ve yerel milisler arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Yaşanan durum sonrasında ülkede OHAL ilan edildi.

Anadolu Ajansı'ndan alınan bilgilere göre; Etiyopya Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Amhara'da şiddetlenen çatışmalar sonrası alınan karar paylaşıldı. Açıklamada, Amhara'da güvenlik güçleriyle yerel milisler arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle OHAL ilan edildiği belirtildi.

ÇATIŞMALAR BÜYÜDÜ

Etiyopya'daTigraylı isyancılara karşı ordunun yanında savaşan ve barış anlaşması sonrasında silahsızlanmayı reddeden Amhara milisleri ile ordu arasındaki çatışmalar büyüyor. Çatışmalarda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtiliyor. Kasım 2022'de Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'yle (TPLF) barış anlaşması imzalayan federal hükümet, bölgedeki tüm silahlı örgütleri silahsızlandırmaya başladı. 

Federal hükümetin talimatlarına uymayan ve "Fano" adını taşıyan milisler, orduyla çatışmaya başladı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...