Somali'de sel felaketi: 36 kişi öldü, 800 bin yağışlardan kişi etkilendi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Somali'de sel felaketi: 36 kişi öldü, 800 bin yağışlardan kişi etkilendi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberleri: Somali'de meydana gelen şiddetli yağışların neden olduğu sellerde ölü sayısı 36'ya yükseldi. Bölgede etkili olan yağışlardan dolayı 800 bin kişi etkilendi.

Somali'de şiddetli yağışların yol açtığı seller sonucu ölenlerin sayısının 36'ya yükseldi. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinden (OCHA) yapılan açıklamada, Somali'deki sel felaketine ilişkin güncel bilgiler paylaşıldı. OCHA açıklamasında, seller nedeniyle ülkedeki ölü sayısının 36'ya yükseldiği belirtildi.

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Hayatını kaybedenlerden 8'inin çocuk olduğu kaydedilen açıklamada, sel nedeniyle mahsur kalan 2 bin 400 kişiyi teknelerle kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. Somali Afet Yönetim Ajansı (SODMA), mağdurlara gıda, giyecek ve ilaç gibi temel insani malzeme desteğinde bulunuyor.

800 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

Somali'deki şiddetli yağışların neden olduğu sellerden yaklaşık 800 bin kişi etkilendi. Yağış ve sellerin etkili olduğu Somali ve komşu ülke Kenya'da son yılların en şiddetli kuraklığı yaşanmıştı.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Somali ve Kenya, iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Kenya aşırı yağışlar nedeniyle vatandaşlarına uyarı yapmıştı. Seller sonrası Somali'nin bazı bölgelerinde "acil durum" ilan edildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...