Somali'de seller yüzünden 278 bin kişi göç etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Somali'de seller yüzünden 278 bin kişi göç etti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Somali'nin farklı bölgelerinde ekim ayı boyunca etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı seller nedeniyle 278 bin kişi göç etti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinden (OCHA) yapılan yazılı açıklamada, Somali'deki sellere dikkat çekildi. Yapılan açıklamada, ülkenin farklı bölgelerinde, şiddetli yağışlara bağlı oluşan seller nedeniyle ekim ayı içerisinde 278 bin kişinin göç etmek zorunda kaldığı belirtildi.

2 BİNİN ÜZERİNDE EV YIKILDI

Seller nedeniyle 2 bin 112 evin yıkıldığı kaydedilen açıklamada, evini terk etmek zorunda kalanlar için yardım çağrısı yapıldı. Açıklamada, sellerin, 4 ve 22 Ekim tarihlerinde Galmudug, Hirshabelle ve Jubaland bölgeleri, 25 ve 28 Ekim tarihlerinde ise Güney Batı bölgesini etkilediği ifade edildi.

4 KİŞİ ÖLDÜ, EN AZ 3 KİŞİ KAYBOLDU

Yaşanan sellerde, aralarında 13 yaşında bir çocuğun da olduğu 4 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamaya göre, en az 3 kişiden de haber alınamıyor. İklim değişikliğinin olumsuz etkisi ülkenin hemen her bölgesinde hissedilen Somali, sellerin yanı sıra kuraklıkla da boğuşuyor. BM verilerine göre, ülkenin yüzde 80'inden fazlasında kuraklık etkili oluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...