Suudi Arabistan'da Ukrayna-Rusya barış görüşmeleri toplantısı düzenlenecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Suudi Arabistan'da Ukrayna-Rusya barış görüşmeleri toplantısı düzenlenecek

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan, Rusya-Ukrayna krizinin barışçıl yollarla çözümü için görüşmelere ev sahipliği yapacağı duyuruldu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına başladığı 2022 yılından bu yana binlerce Rus ve Ukrayna askeri hayatını kaybetti. Saldırılar sonucunda milyonlarca insan da evlerini terk etmek zorunda kaldı. 

Suudi Arabistan'ın binlerce insanın hayatına mal olan Rusya-Ukrayna krizinin barışçıl yollarla çözülmesi için barış görüşmelerine ev sahipliği yapacağı ifade edildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberinde, bugün Cidde'de Rusya-Ukrayna krizinin çözüm yollarının görüşüleceği toplantı düzenleneceği kaydedildi.

Toplantıya bazı ülkenin ulusal güvenlik danışmanları ve temsilcilerinin katılacağı aktarılan haberde, katılımcı ülkelerin isimleriyle ilgili detaya yer verilmedi.

30 ÜLKE KATILACAK

Cidde'de düzenlenecek görüşmelere 30 ülkenin temsilcilerinin katılacağı belirtildi.

Yabancı basın kuruluşları, BRICS üyeleri Brezilya, Hindistan, Güney Afrika ile küresel güney olarak tanımlanan Endonezya, Zambiya, Meksika ve Mısır'ın toplantıya katılacağını duyurdu. 

Ayrıca, Birleşik Krallık ile Polonya ve Avrupa Birliği temsilcilerinin de toplantı da hazır bulunacağı ifade edildi. 

Rusya'nın davet edilmediğini belirten DW, Moskova'nın müttefiki Çin'in ise katılıp katılmayacağının henüz belli olmadığını aktardı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...