Ukrayna'ya ortaklarından para aktı: Mali destek 28 milyar doları geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna'ya ortaklarından para aktı: Mali destek 28 milyar doları geçti

DÜNYA Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşı 1,5 yılı geride bırakırken, Ukrayna'nın bu yıl ortaklarından 28 milyar dolar mali destek aldığı açıklandı. Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Avrupa Birliğinden 11 milyar doların üzerinde, ABD’den 8 milyar dolardan fazla destek geldiğini bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile geçtiğimiz yılın Şubat ayında başlayan savaş Ukrayna'nın doğu bölgelerinde son sürat devam ediyor.

Savaş boyunca Ukrayna'ya silah yardımı yapan ABD ve AB ülkeleri, Kiev'i mali açıdan da destekledi.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal da hükûmet toplantısında yaptığı konuşmada, ortaklardan gelen mali desteğe değindi.

7 AYDA MALİ DESTEK 28 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

Başbakan Şmıgal, "Bu yıl ortaklarımızdan şimdiden 28 milyar dolar mali destek aldık; Avrupa Birliğinden 11 milyar doların üzerinde, ABD’den 8 milyar dolardan fazla." dedi.

Dost ve müttefiklere desteklerinden dolayı teşekkür eden Şmıgal, “Ukrayna’ya sağlanan her bir dolar Avrupa’da sürdürülebilirliğimize, zaferimize, güvenliğimize ve barışa yapılan bir yatırımdır." ifadesini kullandı.

Şmıgal, halihazırda Ukrayna’nın iç kaynaklarının tamamını savaşa harcadığına dikkati çekerek işletmelerin ve vatandaşların ödediği vergilerin tamamının güvenlik ve savunma kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıldığını söyledi.

SAVUNMAYA 48 MİLYAR DOLARLIK BÜTÇE

Söz konusu ihtiyaçlar için halihazırda 1 trilyon 800 milyar grivna (yaklaşık 48 milyar 500 milyon dolar) ayırdıklarını aktaran Şmıgal, bunun henüz nihai bir miktar olmayabileceğini dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...