The Economist’ten skandal Türkiye analizi: Millet iradesini yok saydı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
The Economist’ten skandal Türkiye analizi: Millet iradesini yok saydı

DÜNYA Haberleri

İngiltere merkezli The Economist dergisi bir kere daha Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Millet iradesini görmezden gelen The Economist yazarları, Avrupalı liderlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden göreve seçildiği için aramasını ise hazmedemedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yapılan ikinci tur seçimi sonucunda yeniden göreve seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kullanılan oyların %52,18’ini alarak sandıktan zaferle çıktı.

Sandıktan çıkan millet iradesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden göreve seçilmesi Türkiye karşıtı haber yapmayı kendilerine görev edinmiş Batılı medya devlerini çileden çıkardı.

Seçimler öncesinde kullandığı “Demokrasiyi kurtarın” ve “Erdoğan gitmelidir” manşetleriyle tepki toplayan The Economist yine bir skandala imza attı.

The Economist’ten skandal Türkiye analizi: Millet iradesini yok saydı

İngiltere merkezli dergi bu sefer de okuyucularının karşısına “Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi nasıl daha az kötü haber olur?” gibi kışkırtıcı bir başlıkla çıktı.

ÇARPIK DEMOKRASİ ANLAYIŞI

Erdoğan’ın seçim zaferinin ekonomik ve bölgesel olarak sonuçlarının olacağını belirten haberde, “Önümüzdeki beş yıl boyunca Türkiye, Avrupa ve daha geniş dünya Erdoğan’la uğraşmak zorunda kalacak. Bu birçok cephede kötü bir haber. Yine de pragmatistlerin, karanlıkta ışık huzmeleri aramak gibi bir görevleri vardır” ifadeleri dikkat çekti.

Sürekli demokrasi vurgusu yapan The Economist yazarlarının %52 gibi bir oyla yeniden göreve seçilen bir Cumhurbaşkanını ve seçimlere yüksek katılım göstererek iradesini sandığa yansıtan Türk milletini hedef alması tarihin en büyük ironilerinden bir olarak değerlendiriliyor.

BAĞIMSIZ TÜRK DIŞ POLİTİKASI RAHATSIZ ETTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Şansölyesi Olaf Scholz’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etmesini "ilginç" olarak yorumlayan haber, “Erdoğan daha uyumlu bir ilişkiyle ilgilendiğini gösterirse Avrupa Birliği de üzerine düşeni yapabilir” yorumunu yaptı.

Yapılan yorumlar bir kere daha gösteriyor ki Türkiye’nin uyguladığı bağımsız dış politika girişimleri Batılı medya ve basın organlarını rahatsız etmeye devam ediyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
NrcN 2 Haziran 2023 13:01

Şaşırdık mı? Tabi ki hayır. İngiltere kaos çıkarmak için fırsat bulmuş bırakır mı? Rahmetli Barış Manço'nun dediği gibi,İngiltere dostumuz değil

Sonraki Haber Yükleniyor...