Alman politikacıdan ses getiren Türkiye değerlendirmesi: Anahtar ülke konumunda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Alman politikacıdan ses getiren Türkiye değerlendirmesi: Anahtar ülke konumunda

DÜNYA Haberleri

CDU Federal Meclis Milletvekili Armin Laschet, Türkiye’deki seçim sonuçları ve Türk-Alman ilişkileri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Almanya’daki Türk seçmenin verdiği oylara saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Laschet, Türkiye’nin Avrupa için önemli olduğunu ve anahtar ülke konumunda bulunduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yapılan ikinci tur seçiminde oyların %52,18’ini alarak yeniden göreve seçildi.

Seçimlere yoğun ilgi gösteren gurbetçilerin en çok yaşadığı ülkelerden bir tanesi olan Almanya’da bulunan Türk seçmenler %67,22 gibi rekor bir oyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekledi.

Türkiye’deki seçim sonuçları ve Türk-Alman ilişkileri, Federal Siyaset Eğitim Merkezi tarafından değerlendirildi.

Alman politikacıdan ses getiren Türkiye değerlendirmesi: Anahtar ülke konumunda

"ANAHTAR ÜLKE TÜRKİYE"

Değerlendirme toplantısında konuşan CDU Federal Meclis Milletvekili Armin Laschet, Alman Şansölyesi Olaf Scholz’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak tebrik etmesini takdirle karşıladığını belirtti.

Türkiye’nin önemli bir NATO Partneri ve Avrupa için önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Laschet, “Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye anahtar ülke konumunda. Türkiye’nin arabulucu rolü önemli” dedi.

"MUHALEFETİN SIĞINMACI TUTUMU GÖRMEZDEN GELİNDİ"

Almanya’daki Türk seçmenin verdiği oylara saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Laschet, bazı kesimlerin Türkiye'deki seçimlerde kendi istedikleri iktidardan yana açık görüş belirtmelerini eleştirdi.

Eleştirilerini sıralayan Laschet, “Muhalefetin seçimlerden önce 10 milyon mülteciyi sınır dışı edeceği yönündeki açıklamalar görmezden gelindi” yorumunu yaptı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...