Gurbetçileri hedef alan Alman Özdemir’e sert tepki! Türkleri sınır dışı mı etmek istiyor?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gurbetçileri hedef alan Alman Özdemir’e sert tepki! Türkleri sınır dışı mı etmek istiyor?

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden göreve seçilmesinin yankıları gelmeye devam ediyor. Türkiye kökenli Almanya Gıda ve Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyen gurbetçi Türkleri hedef aldı. Aklı selim Alman siyasetçiler ise Özdemir’e tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yapılan seçimde yeniden göreve seçildi.

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dışında yaşan gurbetçi Türkler seçime yoğun ilgi gösterdi.

Almanya’da yaşayan Türkler %67,22 gibi rekor bir oyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklediklerini gösterdi.

Seçim sonuçlarının gelmeye başlamasıyla birlikte Almanya’nın birçok şehrinde sokaklara çıkan gurbetçiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim zaferini coşkuyla kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı gösterilen sevgi ve kutlamalar bazı siyasetçilerde rahatsızlık oluşturdu.

Türkiye kökenli Almanya Gıda ve Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazandığı zaferi kutlayanları hedef aldı.

Gurbetçileri hedef alan Alman Özdemir’e sert tepki! Türkleri sınır dışı mı etmek istiyor?

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Özdemir, “Otomobil konvoyları biraz otoriter politikacının masum taraftarlarının kutlamaları değildir. Bu bizim çoğulcu demokrasimizi reddetmektir. Bu bizim çuvalladığımızın göstergesidir. Bu görmezden gelinemez” ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR'İN YORUMLARINA SERT TEPKİ

Özdemir’i eleştiren CSU’lu Avrupa Parlamentosu milletvekilli Markus Ferber, “Evet, Erdoğan’ın bizden daha iyi ulaştığı çok sayıda Alman-Türk var. Bu durum değişmeli. Ama bu, Erdoğan’ı seçenleri eleştirmekle olmaz. Seçmenlere küfür etmekle hedefe ulaşılamaz” dedi.

Özdemir’in yaklaşımına sert tepki gösteren CDU’lu dış politika uzmanı Johann Wadephul, “Özdemir şimdi Türkleri sınır dışı mı etmek istiyor? Bu Annalena Baerbock’un dış politikası için ne anlama geliyor? Özdemir, Kılıçdaroğlu’nun radikal sığınmacı söylemlerine ne diyor? Federal hükümetin basit açıklamaları birçok soruyu yanıtsız bırakmaktadır” yorumunu yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...