Çarpıcı Türkiye ve Erdoğan analizi: Dış politikada yeni dönemin ipuçları

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çarpıcı Türkiye ve Erdoğan analizi: Dış politikada yeni dönemin ipuçları

DÜNYA Haberleri

İngiltere merkezli tüm dünyaya yayın yapan Middle East Eye gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden göreve seçilmesiyle birlikte Türkiye’nin yeni dönemde atacağı dış politika adımlarını analiz etti. Dünya liderlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etmek için birbirleriyle yarıştığına dikkat çeken analiz, Türkiye’nin bağımsız dış politikasını öve öve bitiremedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yapılan ikinci tur seçim sonucunda yeniden göreve seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sandıktan zaferle çıkmasının ardından dünya liderleri tebrik mesajları yolladı.

Uluslararası basın ve medya kuruluşları da Türkiye’deki seçim sonuçlarını analiz etmeye devam ediyor.

Dünya genelinde hatırı sayılır bir okuyucu kitlesine sahip olan İngiltere merkezli Middle East Eye gazetesi de Türkiye’yi yakından takip ediyor.

Çarpıcı Türkiye ve Erdoğan analizi: Dış politikada yeni dönemin ipuçları

Türkiye seçimleri: Erdoğan'ın zaferi ülkenin geleceği için ne anlama geliyor?” manşetiyle yayınlanan analiz yeni dönemin şifreleri anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki beş yılda güçlü bir liderlik göstereceğini belirten analizde Erdoğan’ın “kampanya dehası” olarak tanımlanması oldukça dikkat çekti.

"EKONOMİ VE GÖÇMENLERE ODAKLANILACAK"

Sandıktan çıkan sonucun Türkiye’yi takip edenler açısından sürpriz olmadığını belirten analizde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024 yerel seçim kampanyasına odaklanırken muhtemelen ekonomiye ve Suriyeli mültecilere ağırlık verecek” ifadeleri kullanıldı.

Yeni kabinenin oluşmasıyla birlikte diplomatik ziyaretlere ağırlık verileceğinin altını çizen analiz, “Bu yeni fasılda Erdoğan bölgesel normalleşmeye devam edebilir ve seçim sonuçlarını Türkiye'nin Batı ile ilişkilerini onarmak için bir fırsat olarak görebilir” yorumu yapıldı.

TÜRKİYE-BATI İLİŞKİLERİNDE YENİ DÖNEM

Başta ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere Batılı liderlerden gelen tebrik mesajlarının önemini vurgulayan analizde, “Biden'ın Erdoğan'ı tebrik eden telefon görüşmesi, ikili ilişkilere taze bir ivme kazandırılması yolunda ilk adım olarak görülebilir. Yine de Washington'un Ankara'dan, Türkiye'ye F-16 satışı karşılığında İsveç'in NATO hedefini onaylamasını talep etmesi, Ankara'nın ittifak içindeki rolünü pekiştirmenin bir yolu değil” dendi.

"BAĞIMSIZ DIŞ POLİTİKA" VURGUSU

Türkiye’nin Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşta oynadığı arabulucu ve kolaylaştırıcı rolün üzerinde duran analiz, “Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kutlama mesajında değindiği gibi, Türkiye Avrupa'nın güvenliğine önemli katkılarda bulunabilir. Bunun için Türkiye'nin bağımsız dış politikasına saygı duyulması ve çıkarların örtüşmesi için karşılıklı çaba gösterilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...