Erdoğan devreye girdi: Zelenski ve Putin Türkiye’ye geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Erdoğan devreye girdi: Zelenski ve Putin Türkiye’ye geliyor

DÜNYA Haberleri

Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden çatışmaların gidişatına yön vermek için yeniden devreye giriyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.

Türkiye’nin Ukrayna ve Rusya savaşını sona erdirmek için oynadığı kolaylaştırıcı ve arabulucu rolü uluslararası toplum tarafından takdirle karşılanıyor.

Yeniden göreve seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki ülke arasında barışı sağlamak için bir kere daha devreye girmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta yapılacak yemin töreninden sonra hem Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Erdoğan ve Putin arasındaki son telefon görüşmesini hatırlatan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, iki liderin "yüz yüze görüşme" niyetlerini doğruladı.

Görüşmenin zamanı ve yerinin henüz kararlaştırılmadığını belirten Peskov, “Böyle bir anlaşma var. Bu görüşmenin hazırlığını yaptığımızı söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...