Truss'ın istifasına Biden'dan ilk açıklama geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Truss'ın istifasına Biden'dan ilk açıklama geldi

DÜNYA Haberleri

İngiltere Başbakanı Liz Truss, 45 günde istifa etti. Bu durumla ilgili ABD Başkanı Joe Biden'dan açıklama geldi.Biden "ABD ile İngiltere güçlü müttefiktir ve kadim dosttur, bu gerçek asla değişmeyecek" ifadesini kullandı.

Boris Johnson'ın istifasının ardından İngiltere'de başbakanlık koltuğuna oturan Liz Truss'ın görev süresi de kısa sürdü. 5 Eylül'de iktidardaki Muhafazakar Parti'nin lideri seçilen bir gün sonra da başbakan olarak atanan Truss, 45 gün dayanbildi. Truss, Başbakanlık Ofisi 10 Numara önünde düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini duyurdu.

"İŞ BİRLİĞİMİZ SÜRECEK"

ABD Başkanı Joe Biden, bu konuya ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Biden "ABD ile İngiltere güçlü müttefiktir ve kadim dosttur, bu gerçek asla değişmeyecek" dedi. Ukrayna savaşı başta olmak üzere birçok konuda ABD ile yaptığı iş birliğinden dolayı Truss'a teşekkür eden Biden "Ülkelerimizin karşılaştığı küresel zorluklarla mücadele ederken İngiltere hükümeti ile yakın iş birliğimizi sürdüreceğiz" mesajını verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...