Üç gündür katliam yapamayan İsrail, Suriye'ye saldırdı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Üç gündür katliam yapamayan İsrail, Suriye'ye saldırdı

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

İsrail, 7 Ekim'den bu yana katliam yapıyor. Havadan, karadan ve denizden vurulan Gazze'de 'insani ara' sebebiyle kan durunca İsrail, kendisine yeni bir hedef buldu. İsrail uçakları, Suriye'deki Şam Uluslararası Havalimanı'na saldırı düzenledi.

7 Ekim'den beri İşgal altındaki Gazze topraklarını bombalayan İsrail, çatışmalara verilen insani arada Suriye'yi hedef aldı. İsrail, Suriye topraklarına hava saldırısı düzenledi. Suriye basınında yer alan haberlerde, İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’da yer alan Şam Uluslararası Havalimanı ile başkent yakınlarındaki birçok noktaya hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

UÇAKLAR DİĞER HAVALİMANLARINA YÖNLENDİRİLDİ

Haberlerde Şam Uluslararası Havalimanı’na ait pistin vurulduğu ifade edilerek, uçakların Lazkiye ve Halep'e yönlendirildiği belirtildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de İsrail’in Şam Uluslararası Havalimanı’nı hedef aldığını aktardı. İsrail tarafı saldırılara ilişkin açıklama yapmazken, saldırılarda can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

ESED REJİMİ SALDIRIYI DOĞRULADI

Esed rejiminin haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, Uluslararası Şam Havalimanı'na yerel saatle 16.50'de İsrail tarafından hava saldırısı düzenlendiği öne sürüldü. Haberde, "Golan Tepeleri üzerinden Şam'da bazı askeri noktalarla havalimanı hedef alındı. Hava savunma sistemleri karşılık verip roketlerin çoğunu düşürdü." ifadeleri kullanıldı.

 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı başlatmasının ardından İsrail, Şam ile Halep'teki havaalanlarını sık sık hedef almaya başladı.

Şam ve kırsalındaki bölgelerde Suriye ordusu ve İran destekli terörist grupların yanı sıra Lübnan Hizbullahı unsurlarının bulunduğu biliniyor.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...