İsrail, Kuzey Kore'yi işaret etti: Kanlı parmak izleri 7 Ekim'in üzerinde

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail, Kuzey Kore'yi işaret etti: Kanlı parmak izleri 7 Ekim'in üzerinde

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail medyasının gündeme getirdiği çarpıcı iddiaya göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Hamas'ı destekliyor. Jong-un'un ellerinde Yahudi kanının olduğu belirtilen ve 'Kanlı parmak izleri 7 Ekim'in üzerinde' başlığı ile yayımlananhaberde, "Bu cezasız kalmamalı" ifadesi yer aldı.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'den bu yana süren savaşta dört günlük ateşkes ilan edildi, rehine takası başladı. Abluka altına alınan Gazze'de kadın-çocuk ayırt etmeksizin katliam yapan ve özellikle sivillerin sığındığı bölgeleri hedef alan İsrail'den dikkat çeken bir iddia geldi.

İsrail merkezli Jerusalem Post Gazetesinde, Michael Freund imzalı bir haber yayımlandı. "Kuzey Kore'nin kanlı parmak izleri 7 Ekim'in üzerinde" başlığını taşıyan yazıda, "Kuzey Kore, İsrail'in düşmanı olmaktan başka bir şey olmadığını gösterdi. İran ve Suriye ile yakın bağları var ve Hamas ile Hizbullah'ı destekliyor" denildi.

"7 EKİM'DE KANLI PARMAK İZLERİ VAR"

Haberde şu ifadeler yer aldı: "Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang 8.000 kilometre uzakta olsa da, Kuzey Kore rejiminin kanlı parmak izleri aslında 7 Ekim'in her yerinde var. Ve Kim Jong-un'un devleti, ortaya çıkmasına yardımcı olduğu kaos nedeniyle cezasız kalmamalı. Her ne kadar Kuzey Kore'nin devlet haber ajansı herhangi bir müdahaleyi şiddetle reddetse de, sahadaki gerçekler aksini gösteriyor."

Kuzey Kore yapımı silahların Hamas tarafından kullanıldığını savunan Freund, yazının devamında Güney Koreli yetkililerin ve silah uzmanlarının da bu görüşte birleştiğini belirtti.

Ayrıca, 7 Ekim saldırısının video görüntülerine dayanarak bir analiz yapan Freund, Hamas'ın, Kuzey Kore'nin Type 58 otomatik yüklemeli tüfeğini kullandığını sözlerine ekledi ve şu ifadeyi kullandı: "Yani Hamas tarafından öldürülen İsraillilerin en azından bir kısmının Kuzey Kore'nin sağladığı silahlarla ölmüş olması kuvvetle muhtemel."

İsrail, Kuzey Kore'yi işaret etti: Kanlı parmak izleri 7 Ekim'in üzerinde

"ELLERİNDE YAHUDİ KANI VAR, CEZASIZ KALMAMALI"

Öte yandan, "Pyongyang, Hamas'a cinayet araçları sağlamanın yanı sıra teknik bilgi konusunda da yardımcı olmuş olabilir" diyen Freund, haberini şu ifadelerle sonlandırdı:

"Kim Jong-un, tombul ve çocuksu olabilir ama aynı zamanda tehlikeli. Bu nedenle İsrail'in Kuzey Kore'ye karşı daha güçlü bir duruş sergilemesi ve Pyongyang'ın Orta Doğu'daki haylazlığını kontrol altına almada önemli bir ortak olarak hizmet edebilecek Güney Kore ile ilişkilerini güçlendirmeye devam etmesi çok önemli. Basitçe söylemek gerekirse, Kuzey Kore'nin ellerinde Yahudi kanı var. Bu cezasız kalmamalı."

Yazıyı kaleme alan Freund, Netanyahu'nun ilk görev döneminde iletişim direktör yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...