Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ülkesinden kaçtı, İspanya'ya sığındı! Muhalif lideri getirene 100 bin dolar ödül

Ülkesinden kaçtı, İspanya'ya sığındı! Muhalif lideri getirene 100 bin dolar ödül

Venezuela'dan 8 Eylül'de eşiyle birlikte İspanya'ya kaçan muhalif lider Edmundo Gonzalez'in yakalanması için bilgi sağlayacak olanlara 100 bin dolar verileceği açıklandı.

Kaydet
a- | +A

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, temmuz ayında yapılan seçimlerde yüzde 51,20 oyla devlet başkanlığı seçimini üçüncü kez kazanmıştı. Muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado seçim sonuçlarını reddetmişti.

Gonzalez, hakkında tutuklama kararı çıkarılmasının ardından eşiyle 8 Eylül'de İspanya Hava Kuvvetlerine ait uçakla Caracas'tan Madrid'e gitmişti. O günden bu yana Madrid'de yaşadığı bilinen Gonzalez'in yakalanması için ödül verileceğini açıkladı.

ÖDÜL 100 BİN DOLAR

Venezuela Bilimsel, Cezai ve Kriminalistik Araştırmalar Birliği (CICPC), İspanya'ya sığınan Gonzalez'in gözaltına alınmasına yardımcı olacak kişilere 100 bin dolar verileceğini taahhüt etti.

CICPC, "Gonzalez, cumhuriyete karşı şiddet eylemlerine destek verme, görev gaspı, evrakta sahtecilik, kara para aklama, devlet kurumlarını hiçe sayma, yasalara itaatsizlik ve suç örgütü kurma suçlamasıyla aranıyor" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Gonzalez'in Arjantin'e geçeceği ve burada Devlet Başkanı Javier Milei tarafından kabul edileceği yönünde bilgiler paylaşıldı. Muhalif siyasetçi Gonzalez, 'Arjantin'e sığınacağı' yönündeki iddialara henüz resmi bir cevap vermedi.

BAKMADAN GEÇME
Türk vatandaşı Taşkın Torlak ABD
HABER

Türk vatandaşı Taşkın Torlak ABD'de tutuklandı! 'Venezuela petrolü yaptırımlarını ihlal etti' iddiası

"TEK BİR İHTİMAL BİLE YOK"

Gonzalez, daha önce medyaya yaptığı birkaç açıklamada, 10 Ocak 2025'de Venezuela'ya gelerek devlet başkanı olarak yemin etmek istediğini duyurmuştu.

Venezuela İçişleri ve Adalet Bakanı Diosdado Cabello, 29 Kasım 2024'teki açıklamasında, Gonzalez'in Venezuela'ya ayak bastığı andan itibaren gözaltına alınacağını belirtmiş, "Edmundo Gonzalez'in yemin etmek üzere Venezuela'ya gelmesine tek bir ihtimal bile yok" ifadesini kullanmıştı.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 28 Temmuz seçimini kazandığını vurgulayan Cabello, 10 Ocak 2025'te Maduro'nun Ulusal Meclis (AN) önünde yemin edeceğini söylemişti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.