Yahudi yerleşimci, 9 yaşındaki Filistinli çocuğu aracıyla ezdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yahudi yerleşimci, 9 yaşındaki Filistinli çocuğu aracıyla ezdi

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrailli bir Yahudi yerleşimci, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli bir çocuğu aracıyla ezdi. Sürücü kaçarken çocuğun hastanede tedavisi sürüyor.

Filistin toprakları, ramazan ayının başından bu yana gözle görülür bir güvenlik gerilimine sahne oluyor. Bu duruma Yahudi yerleşimciler de benzinlie gidiyor.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre İsrailli bir yerleşimci, Batı Şeria'nın güneyinde yer alan Taku beldesinden 9 yaşındaki Hüseyin Nadir Süleyman'a çarptıktan sonra kaçtı. Olayın beldenin yakınlarındaki Hırbet ed-Deyr bölgesinden geçen ana caddede meydana geldiği belirtildi. Hastaneye kaldırılan çocuğun durumunun stabil olduğu aktarıldı. İsrail polisinden yaşanılanlara ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

500 BİNDEN FAZLA YAHUDİ, FİLİSTİN TOPRAKLARINI İŞGAL EDİYOR

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden yaklaşık 500 bin fazla Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor. Uluslararası hukuka göre işgal altındaki topraklarda bulunan bütün Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...