Yine yardım sırası, yine katliam! İsrail ateş açtı, çok sayıda ölü ve yaralı var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yine yardım sırası, yine katliam! İsrail ateş açtı, çok sayıda ölü ve yaralı var

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İşgalci İsrail ordusu, Gazze'de insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Bir kez daha yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldılar, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

Hamas'ın silahı kanadının 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği kapsamlı saldırı sonrası İsrail ordusu tarafından abluka altına alınan Gazze Şeridi'nde zulüm devam ediyor. Bölgede can kaybı 31 bini aşarken, enkaz altında halen binlerce ölü olduğu belirtiliyor.

Bölgede açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ederken, bölgede kalıcı ateşkes ilan edilmesi konusunda taraflar uzlaşma sağlayamadı. Ramazan ayında ise işgalci İsrail ordusunun saldırıları devam etti.

YİNE YARDIM BEKLEYENLERİ HEDEF ALDI

Ramazanın ilk gününde Batı Şeria'da baskınlar düzenleyen ve Gazze'de mülteci kamplarına saldıran İsrail ordusu, çok sayıda can kaybına neden olmuştu. Saldırılar bu kez yardım tırlarını bekleyen Filistinlileri hedef aldı.

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusundaki Kuveyt Kavşağı yakınında yardım tırlarını bekleyen Filistinlilere ateş açtığını söyledi.

Saldırıda yardım bekleyen Filistinlilerin arasında ölen ve yaralananların olduğunu belirten Basal, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

İsrail ordusu, daha önce de gıda yardımı almak için bekleyen sivilleri katletmiş, çok sayıda Filistinliyi öldürmüştü.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...