Zambiyalı mühendislik öğrencisi Rusya için savaşırken öldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zambiyalı mühendislik öğrencisi Rusya için savaşırken öldü

DÜNYA Haberleri

Rus paralı asker şirketi Wagner'in patronu, Ukrayna'da cephede hayatını kaybeden Zambiyalı mahkumun kendi savaşçılarından biri olduğunu açıkladı.

Ukrayna savaşında öldürülen 23 yaşındaki Zambiyalı Lemekhani Nathan Nyirenda'nın Rusya için savaştığı iddia edildi. Bu konuyla ilgili Rusya merkezli bir özel askeri şirket Wagner grubunun başında bulunan Yevgeniy Prigojin açıklamada bulundu.

WAHGNER'E GÖNÜLLÜ KATILMIŞ

Prigojin, Nyirenda'yı tanıdığını, mahkum olduğunu ve gönüllü olarak Wagner'e katıldığını söyledi. Rus iş adamı Prigojin, Nyirenda'nın Afrika'nın bağımsızlık mücadelesine destek veren Rusya'yla birlikte savaşmak için "istekli" olduğunu da aktardı.

HAPİSTE SANILIYORDU

"Kremlin'in aşçısı" olarak anılan Prigojin, eylül ayındaki bir videoda mahkumları savaşa gitmeye ikna etmeye çalışırken görülmüştü. Hapiste olduğu bilinen Zambiya vatandaşının Ukrayna'da cephede hayatını kaybettiğinin ortaya çıkmasının ardından Zambiyalı yetkililer, bu ay içinde Rusya'dan acil bilgi talep etmişti.

NÜKLEER MÜHENDİSLİK OKUMAK İÇİN GİTTİ

Rusya'da uyuşturucu bulundurma suçundan 9 yıl 6 ay hapis cezası alan Lemekhani Nathan Nyirenda, Zambiya hükümetinin bursuyla Rusya'ya nükleer mühendislik okumaya gitmişti. Nyirenda, cezasını Moskova'nın dışındaki Tver Hapishanesi'nde çekiyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...