Rusya’dan terör örgütü elebaşına... ‘Türkler gelmeden çekilin’ 

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya’dan terör örgütü elebaşına... ‘Türkler gelmeden çekilin’ 

DÜNYA Haberleri

İstanbul’da gerçekleşen hain bombalı saldırının ardından Suriye ve Irak’ın kuzeyine başlatılan Pençe-Kılıç Hava harekatı ile bölgede 326 terörist etkisiz hale getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kara harekatı sinyali vermesinin ardından gözler bu bölgeye çevrildi. 

Lübnan basını ise, Rusların PKK/YPG’nin sözde lideri Mazlum Abdi ile görüştüğünü ve bölgeyi terk etmeleri gerektiğini yazdı. 

MOSKOVA’DAN REJİME DEVREDİN ÖNERİSİ 

Lübnan merkezli Al Mayadeen’in haberine göre, Rus General Aleksander Çayko kara harekatı başlamadan önce Moskova’nın önerisini iletti. Öneride Türkiye’nin başlatacağı kara harekatı öncesi bölgeyi zaman geçirmeden Suriye ordu birlikleri kontrolüne devretmesi gerekiyor dendi. 

TEKLİF TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN REDDEDİLDİ

Merkezi Londra'da bulunan Eş-Şarku'l-Avsat Gazetesi'nİn edindiği bilgiye göre Rusya’nın "Türkiye ile Suriye sınır bölgelerini rejim güçlerine teslim etme" ve "Türkiye sınırından 30 km uzağa çekilme" önerisi terör örgütü YPG tarafından reddedildi.

PENÇE-KILIÇ’TA 326 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan terörü sona erdirmek, sınır güvenliğinin sağlamak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "PençeKılıç Harekatı'nda hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla yapılan cezalandırma atışları ile devam ediyor. Harekatta şu ana kadar 326 terörist etkisiz hale getirildi" açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...