Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren karar: Lise diploması alacaklar

Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren karar: Lise diploması alacaklar

EĞİTİM Haberleri

Mesleki eğitim merkezinden ustalık ve kalfalık belgesi almış veya okumaya devam eden kişiler, telafi dersler ile 'meslek lisesi diploması' sahibi olabilecek.

Ortaokul mezunu kalfalık ve ustalık belgesi sahibi olan vatandaşlara müjdeli bir haber geldi. Millî Eğitim Bakanlığı ustalık ve kalfalık belgesi almış veya mesleki eğitim merkezinde okumaya devam eden fakat diploma programına dâhil olmayan kişilerin telafi dersler ile 'meslek lisesi diploması' sahibi olabileceğini duyurdu. Meslek eğitim merkezleri tarafından verilen lise diploması şartları daha da genişletildi. Ayrıca merkezlerde okuyan ve 11'inci, 12'inci sınıftaki diploma programına dahil olmayan öğrenciler de fark derslerini alarak meslek lisesi diploması alabilecek. Dışarıdan ustalık kalfalık sınavına girmiş ortaokul veya imam hatip ortaokulu mezunu kişiler diploma programına dâhil olacak. Diploma almak isteyenlerin devamsızlık yapmamaları gerekiyor. F. Abrek Ünal IHA

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...