Bakan Özer: BM ülkelerinin önerilerinden çok daha ileri noktadayız

Bakan Özer: BM ülkelerinin önerilerinden çok daha ileri noktadayız

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu dâhilinde gerçekleştirilen Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’ni değerlendirdi.

MAHMUT ÖZAY

Zirvede ana tema olarak öğretmenlerin mesleki gelişiminde yeni becerilerin ortaya çıkması gibi konuların ön plana çıktığını ifade eden Bakan Özer şunları söyledi: Özellikle Covid- 19 salgınındaki kayıpların giderilmesi, öğretmen ve öğrencilere yönelik dijital becerilerin dönüştürülmesi aynı zamanda öğretmen ve eğitim sistemlerinde özellikle çevreye duyarlı eğitimin dizaynıyla ilgili yeni açılımlar ön plana çıktı. Bizler de Türkiye’nin özellikle son yirmi yıldaki girişimini, eğitimin kitleselleşmesi, evrenselleşmesi yönünde almış olduğum mesafeleri ve özellikle eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesiyle ilgili atılan adımları paylaşma imkânımız oldu. Özellikle şunu gördük. Birleşmiş Milletler zirvesinde eğitimin dönüştürülmesiyle ilgili zikredilen konulardan Türkiye’nin adım atmadığı hiçbir konunun olmadığı, öğretmenlerin mesleki gelişiminden eğitimdeki dijital platformların oluşturulmasına, çevreye duyarlı eğitim sisteminin oluşturulmasına kadar ve özellikle eğitimde fırsat eşitliğiyle ilgili her alanda Türkiye’nin aslında Birleşmiş Milletlerde temsil eden bütün ülkelerin önerilerinden çok daha ileri noktalarda adımlar attığını görmekten de büyük mutluluk duyduk.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...